17. april 2021
Egedal Seniorråd opfordrer i et åbent brev til at få gjort krydset Frederikssundsvej - Ring Syd/Dronning Ingrids Vej mere fodgængervenligt.
Egedal Seniorråd opfordrer i et åbent brev til at få gjort krydset Frederikssundsvej - Ring Syd/Dronning Ingrids Vej mere fodgængervenligt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Farligt lyskryds for fodgængere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Farligt lyskryds for fodgængere
Debat Egedal - 30. marts 2021 kl. 12:33
Af Egedal Seniorråd ved formand Bjarne Larsen

Debat
Egedal: Åbent brev til Egedal Kommune og Nordsjællands Politi - samt Tilgængelighedsudvalget i Egedal.

Lyskrydset Frederikssundsvej - Ring Syd/Dronning Ingrids Vej er et farligt lyskryds for især ældre borgere at krydse i fodgængerfeltet. Der er grønt for fodgængere i så kort tid, at det er meget svært at nå over inden for tiden. Det er især krydsningen af den fire-sporede Frederikssundsvej inklusive svingbaner for biler, der er problemet.

Det bliver heller ikke bedre af, at de kørende biler i en del tilfælde ikke overholder vigepligten for fodgængere, der er gået ud i fodgængerfelter for grønt. Derudover er der også en del biler, der kører over for gult. Også en enkelt for rødt.

Egedal Seniorråd har fået henvendelser om de utrygge forhold i krydset og håber hermed, at de ansvarlige myndigheder vil se på forholdene og forbedre fodgængernes vej over krydset. Ved en fysisk besigtigelse af forholdene kunne det tyde på, at det grønne signal for fodgængerne burde forlænges med cirka 8-9 sekunder.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?