18. april 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budgetaftalen bekymrer Ganløse Bylaug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgetaftalen bekymrer Ganløse Bylaug
Debat Egedal - 09. oktober 2018 kl. 15:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formanden for Ganløse Bylaug Niels Hedeager Madsen skriver

Debat
Egedal: Det er med blandede følelser vi, Ganløse Bylaug, læser om budgetaftalen, som er blevet vedtaget af byrådet.

Vi er naturligvis glade for, at vores bibliotek ikke ser ud til at skulle flyttes til skolen. Vi håber, at det ikke bare er for et år, men at det også vil gælde for de kommende år, så det nuværende byråd er i stand til at holde de aftaler og løfter, der blev givet ved kommunalvalget i 2017.

Derimod er vi bekymrede over beslutningen om at flytte fritids- og ungdomsklubben og spejdernes lokaler til skolen i løbet af de næste par år. Vi er overbeviste om, at børnene har en meget stor positiv værdi i at kunne tilbringe tiden efter skolegangen på et »neutralt« område, som ligger adskilt fra skolens område.

Budgetaftalen indeholder nogle tal, men vi har ingen mulighed for at gennemskue den økonomiske effekt af en nedlæggelse af Liselund og etablering af en ny fritids- og ungdomsklub og faciliteter til spejderne på skolen.

n Hvad koster det at flytte og indrette faciliterne på skolen?

n Hvad bliver provenuet ved afhændelse af Liselund?

n Hvor stor bliver den fremtidige drifts- og vedligeholdelseomkostninger på skolen i forhold til de nuværende?

Vi må formode, at beslutningstagerne i byrådet kender disse tal, og at de ikke træffer deres beslutninger på uklare udregninger og løse antagelser.

En følge af flytningen vil være, at børnene skal tilbringe meget lang tid, ofte fra klokken 8.00 til klokken 18.00 eller senere, på skolens område.

Vi frygter, at en effekt kan blive, at færre børn og unge vil benytte ungdoms- og fritidsklubben. Det samme frygter vi for spejderne.

Det vil naturligvis resultere i en fremtidig besparelse for kommunen, men det er vel ikke et mål, byrådet tør indrømme?

Hvad vil de børn, der ikke vil bruge klubben gøre i stedet? Sidde derhjemme og spille computerspil eller mødes på gaden i grupper? Er det godt for kommunen og samfundet, at børn fravælger det gode positive fællesskab og de gode aktiviteter, som de sætter så stor pris på i de nuværende »frie« rammer?

Et helt andet aspekt af flytningen vil være, at vi i Ganløse mister den gamle gård, Liselund, og i stedet formentligt får bygget boliger på området.

Ganløse vil herved miste en del af sin sjæl, og det autentiske landsbymiljø, som vi sætter så stor pris på.