21. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bevar dagplejen og sats på flere skovbørnehaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bevar dagplejen og sats på flere skovbørnehaver
Debat Egedal - 24. oktober 2017 kl. 14:53
Af Kandidat for Det Radikale Venstre Helle Anna Elisabeth Nielsen, Klokkesvinget 1, Buresø, 3550 Slangerup, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Egedal: I Danmark har vi rekord i at sende vores børn i institutioner. Primært i vuggestuer og børnehaver. Men 1/3 af forældre vurderer, at deres børn har bedst af at komme i dagpleje. Det kan der være mange årsager til. Det kan være en oplevelse af et tæt og godt samarbejde med dagplejeren, en hyggelig og hjemlig ramme om hverdagen og en god (bedre) normering. Alt i alt forhold der tilgodeser netop deres barns temperament og behov.

Jeg synes, at diversiteten er utrolig vigtig at bevare i vores dagtilbud. Alle børn og familier er forskellige og nogle børn har ganske enkelt bedre af at være i rammer med færre børn, nogle måske af et ude-liv med skov og højt til loftet og andre igen af at blive passet hjemme - måske af mor og far.

Lukning af Hede-enge og nær-lukning af Stenløse skovbørnehave for år tilbage er eksempler, jeg helst ser færre af fremover. Vi skal ikke have mere af det samme, men tænke nyt. For forskelligheden styrker i denne sammenhæng. Den kan understøtte det enkelte barns behov.

Jeg tror, at der er et uudnyttet potentiale i at sammentænke naturen, som vi har så rigeligt af i vores smukke Egedal med et godt børneliv.