5. juni 2020
Børn daginstitution pasning
Foto: akira_photo - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kommunens nødpasning er fantastisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kommunens nødpasning er fantastisk
Opdateret 25. marts 2020 kl. 15:12
Debat Det Grønne Område - 25. marts 2020 kl. 08:00
Af Lovisa Nordin, Gl Lundtoftevej 35a, Kgs. Lyngby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Måske kunde I bringe nogle af de gode nyheder i disse krisetider. Jeg har i hvert fald en, og den handler om måden, Lyngby har valgt at løse nødpasning på.

Både min mand og jeg er læger, vi har to dejlige drenge, tre og snart to år gamle. De går i Trinbrættet i Lyngby.

I sidste uge fik vi besked på, at institutionerne lukkede, og os med kritiske samfundsvigtige funktioner skulle sende vores børn i såkaldt nødpasning, som for de fleste kommuner er en stor fællesinstitution.

Jeg blev fuldstændigt fortvivlet over, at mine drenge skulle et nyt sted, som de ikke kender, og med personale, som de måske ikke kender. Men i fredags blev jeg ringet op af Heidi, leder på Trinbrættet. Hun fortæller at man i Lyngby ikke samle børnene i en institution, som man gør mange i andre kommuner. Istedet for har de valgt at holde de vanlige institutioner åbne kun for de børn, som er berettiget til nødpasning. Men det er samme lokaler og kendte pædagoger og medhjælpere.

Det betyder, at jeg trygt kan sende mine børn afsted, og det glæder sig. For selvfølgelig holder vi dem jo også hjemme, når vi kan, men efter at have været hjemme fredag til onsdag, var de virkelig klar til at komme afsted. Idag og igår er det kun mine drenge med to eller tre pædagoger/medhjælpere.

Jeg synes, at det er ikke mindre end fantastisk. Min mand og jeg kan varetage vores arbejde uden at skulle bekymre os for drengene, og drengene, ja, de har en fest! De leger, tumler, bager og løber rundt på legepladsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?