20. juni 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S: Skatten er i spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S: Skatten er i spil
Debat Allerød - 07. september 2018 kl. 11:42
Af Miki Dam Larsen, gruppeformand for Socialdemokratiet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi må i de kommende år overveje, om vi skal sætte skatten op med et par promiller. Ikke for at bruge penge på flere badebassiner eller andre strengt taget unødvendige ting, men simpelthen for at kunne sikre, at vi har råd til at bygge de børnehaver, plejehjem og genoptræningsfaciliteter, som borgerne har brug for.

arrow Læs også: Debat: Vi bruger pengene, som var det vores egne

Det bør vi have en fri politisk debat om i stedet for at skyde efter hinanden med øgenavne og søgte argumenter om, at Allerød ikke kan, hvad nabokommunerne kan; nemlig indgå i forhandlinger om en mindre skattestigning.

Forleden var jeg til Folkemøde i Rudersdal Kommune, hvor jeg kunne konstatere, at byrådspolitikerne forudså præcis samme udgiftspres som Allerød. De havde faktisk en fordomsfri drøftelse fra højre til venstre om skat.

I Allerød fortjener borgerne også et klart svar på, hvordan vi skal finansiere det alt andet lige stigende pleje- og sundhedsbehov, når antallet af +80-årige fordobles på fem år samtidig med, at der skal udvikles dagtilbud og renoveres skoler.

Det konservative løfte om lav skat, høj velfærd og masser af idrætsbyggerier holder ikke længere. Jeg foreslår i stedet en mindre skattestigning de kommende år og benhård prioritering af kerneopgaven, så vi stadig kan tage os godt af unge og ældre om fem-10 år.

Holder de Konservative stadig fast i den gamle linje?