25. september 2020
Grethe Munk svarer på Martin Wolffbrandts indlæg om dispensationer i Farremosen.
Grethe Munk svarer på Martin Wolffbrandts indlæg om dispensationer i Farremosen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pinligt indlæg fra Martin Wolffbrandt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pinligt indlæg fra Martin Wolffbrandt
Debat Allerød - 25. januar 2019 kl. 14:05
Af Grethe Munk, formand for Socialdemokratiet i Allerød, Hjortevænget 35, 3450 Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et indlæg den 23. januar undrer et mangeårigt medlem af Allerød Byråd, Martin Wolffbrandt (K), sig over at Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget på et møde skulle behandle en sag om en dispensationsanmodning i Farremosen.

arrow Læs også: Læs brevet her: 375 husstande protesterer imod støj, møg og røg

Han henviser til, at alle i byrådet er enige om aldrig at give dispensationer i Farremosen. På den baggrund mener han, at det er overraskende og vist også mistænkeligt, at udvalgsformanden har tilladt at dette emne overhovedet kommer på dagsordenen.

For det første har Allerød Byråd ikke truffet en beslutning om, at man for fremtiden ikke vil behandle dispensationer fra Farremosen. Det har end ikke Konservative i Allerød Byråd stillet som beslutningsforslag. Det ville også have været ulovligt.

For det andet er det ifølge den kommunale styrelseslov forvaltningens opgave at fremlægge væsentlige sager for kommunens politikere med en indstilling, hvad enten politikerne bryder sig om det eller ej. Hvis en udvalgsformand forsøger at forhindre det, er det direkte ulovligt. Og nej, en udvalgsformand eller en borgmester for den sags skyld kan ikke diktere en forvaltnings indstilling eller de fakta forvaltningen fremlægger. Vi lever trods alt ikke i Trumps USA.

Hvis man frivilligt har ladet sig vælge som kommunalpolitiker, er man forpligtet til at forholde sig til det, Forvaltningen fremlægger. Det er det, man får sit vederlag for. Men man er naturligvis berettiget til at stemme imod en indstilling, alt det man vil. Det gjorde et enigt udvalg så også i den omtalte sag. Det kan da ikke have været så svært, vel?

Det er faktisk pinligt at skulle belære en valgt politiker om ovenstående. Jeg vil opfordre Allerøds borgmester, Karsten Längerich (V), til at tilbyde byrådspolitikerne et kursus i den kommunale styrelseslov og i forvaltningsloven.

Det burde kunne sikre, at alle er med på, hvad deres opgave som politiker går ud på.

arrow Nu får asfaltværk byggetilladelse
21. februar 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 16:07
arrow Minister skal se Allerød i øjnene
20. februar 2019 kl. 05:31 Opdateret: kl. 15:33
arrow Borgergruppe: Det er ikke blevet mere miljørigtigt
30. november 2018 kl. 04:34 Opdateret: kl. 21:26
Har debatten om sexisme taget overhånd?