23. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lillerød hedder Lillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lillerød hedder Lillerød
Debat Allerød - 29. september 2017 kl. 16:15
Af Per-Olof Johansson, Møllevænget 27, 1.mf, Lillerød, 3450 Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er navnet så vigtigt? Hvis man vil tale om identitet er svaret ja. Når vi taler om byen Lillerød, lyder programmet udmærket: »Og så skal byen have et særpræg eller en særlig profil, der tager udgangspunkt i byens identitet som en by i skoven, med møbelkunst, stærkt foreningsliv og markante kulturelle tiltag«.

Men byen er ikke bare forretningskvarteret og området mellem bibliotek og Mungo Park. Allerød er en kommune, ikke en by. Derfor tjener det kun til forvirring at tale om »Allerød bymidte«.

Vil man tale om identitet, kan man ikke vige uden om det selvindlysende, at byen hedder Lillerød. Det er ikke noget DSB kan lave om på i 1952. Når man så i 1970 vælger at slå kommunerne Lillerød, Blovstrød og Lynge-Uggeløse sammen under det udmærkede fælles navn Allerød, giver det naturligvis slet, slet ingen mening, at kalde Lillerød for Allerød bymidte'

Lillerød er nok lille, men har, som udviklingen nu har været, to bymidter. Lillerød Kirke og dens unikke placering ved tre gamle gårde og med indblikket over markerne fra Enghaven, alle de kulturelle aktiviteter, der samles på Kirkehavegård, Sognegården og Lillerød Skole, er en væsentlig del af byens identitet og af stor betydning for det, som foregår omkring M.D.Madsensvej.

Mens vi taler om identitet, står en gammel gård og forfalder og venter bare på nedrivningstilladelsen. Det kunne være et passende sted at begynde identitetssnakken: Bevar Toftehavegård.

PP-møbler har med sin skov taget et vigtigt skridt for os, når det gælder at knytte Lillerød og kommunen til møbelkunst. Hvis vi vil bruge det i slagsangen, kræver det mere end det.

Har debatten om sexisme taget overhånd?