2. juli 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad os få den rigide budgetstyring tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad os få den rigide budgetstyring tilbage
Debat Allerød - 06. marts 2020 kl. 10:46
Af Erik Lund, byrådsmedlem for Konservative
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På byrådsmødet den 27. februar drøftede vi kommunens økonomi og kassebeholdning.

Det skete på baggrund af mit ønske om en opgørelse af den gennemsnitlige kassebeholdning og den faktiske kassebeholdning for perioden 1. januar 2009 til 31. januar 2020.

Opgørelsen viser klart og tydeligt, at kassebeholdningen har taget et styrtdyk siden 1. januar 2018, hvilket ikke skyldes dårlige budgetter, men udelukkende en slatten budgetstyring.

Omkring 1. januar 2010 gennemførte vi det, som nogle kaldte en rigid budgetstyring, men selvom vi både måtte betale mere end 100 millioner kroner tilbage i gammel skattegæld, opkøbte jord til idrætsbyggerier og andet, gennemførte historiens største anlægsprogram, sænkede skatten med historiske et procentpoint, betød den effektive (rigide) budgetstyring, at kommunens gennemsnitlige kassebeholdning steg fra omkring 40 millioner kroner i starten af 2010 til mere end 180 millioner i slutningen af 2013 og godt 160 millioner i slutningen af 2017.

Hvis Allerød fortsætter den slatne budgetstyring, som vi har set siden januar 2018, vil kommunens kassebeholdning fortsætte sit styrtdyk, og vi vil blive sat under administration.

Lad os få den rigide budgetstyring tilbage hurtigst mulig, så vi igen får styr på kommunens finanser.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?