24. januar 2021
Debat om erhvervsvirksomhederne ved Farremosen. Foto: Allan Nørregaard
Debat om erhvervsvirksomhederne ved Farremosen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad vil man gøre den dag det går galt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad vil man gøre den dag det går galt?
Debat Allerød - 30. august 2019 kl. 07:03
Af Karl Ravn, Lyøvej 30, 3450 Allerød

Blå vil være grøn, og de røde vil være grønne, men tilsammen er de sorte, for her byder vi svinende industri velkomme, vi er jo en erhvervsvenlig kommune. Så må hensynet til borgerne komme i anden række, de må bare finde sig i støj, lugt, trafikkaos og noget drikkevand, der bliver udrikkeligt,

Karsten Längerich (borgmester, red.) har udtalt: »Vi stiller de strengeste krav til miljøet«.

Samtidig gives der tilladelse til nedgravede tankanlæg, ovenpå vores drikkevand.

»YX Truck, Bøgeholm Alle 1, 3450 Allerød vil ikke påvirke miljøet væsentligt og er dermed ikke omfattet af krav om miljøvurdering og tilladelse«.

Bemærk ordet »væsentligt«. De indrømmer, at miljøet bliver påvirket, altså man anlægger en forureningskilde, der truer drikkevandet.

I lokalplanen står der: »Der kan inden for området ikke etableres virksomheder eller anlæg, som vil udgøre en trussel mod grundvandet, boliger eller anden miljøfølsom anvendelse«.

Hvordan kan man omgå sin egen lokalplan? Karsten Längerich har udtalt, at vi gør det bare lovligt, og det ser vi så nu, at han gør.

Der forlanges ikke, at opsamlingsbassiner til regnvand bliver tilpasset de stigende regnmængder, som fremtiden vil byde på, som vi ser allerede nu. Og dermed øges risikoen for overløb af urenset regnvand, dieselrester og lignede. Ved mange nye byggeprojekter kræves der i dag betydeligt større opsamlingsbassiner.

Er det det, Karsten Längerich kalder de strengeste miljøkrav?

Karsten Längerich udtalte i juni måned at: »Allerød er en af hovedstadsområdets mest erhvervsvenlige kommuner«. Vi ligger på en 21. plads ud af 28 kommuner, hvordan kan det blive den mest erhvervsvenlige? Det kan kun være en marketing-mand, der kommer med et sådant udsagn. Især nu hvor borgerne mere og mere foragter byrådets handlinger.

Hvad vil man gøre, den dag det går galt? En vandværksformand har udtalt, at nu er det ikke mere et spørgsmål, om der bliver forurening, men hvornår den kommer.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?