22. september 2019
I Allerød bliver biblioteket brugt flittigt. Foto: Allan Nørregaard
I Allerød bliver biblioteket brugt flittigt. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt kulturarbejde!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt kulturarbejde!
Debat Allerød - 02. maj 2019 kl. 10:27
Af Lars Bacher, medlem af Børne- og Skoleudvalget for Konservative
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er bekymrende at følge Socialdemokratiets udmeldinger på kultur- og idrætsområdet. Senest de besynderlige udtalelser fra Henrik Sass Larsen om Danmarks biblioteker: »Der kommer snart ikke nogen mere«. Julius Bomholt må rotere som en grillkylling i sin grav.

I Allerød har vi døgnåbent på biblioteket, og det bliver brugt flittigt. Så flittigt, at selv britiske BBC har valgt at rapportere om succesen. Nøgleordet er tilgængelighed. Der er åbent, når borgeren har brug for biblioteket og dets faciliteter. Storebæltsbroen er jo heller ikke lukket.

Kultur og idræt udgør tre procent af Allerød Kommunes budget. For borgerne er den andel meget væsentlig. For de procenter får vi sammenhængskraft og oplevelser. Vi får flyttet hegnspæle, og vi får sundere borgere - fysisk og psykisk. Det skal vi holde fast i. Det er der god økonomi i. Det er der evidens for.

Konservative ønsker en fortsat fair og rimelig tildeling af budgettet til kultur og idræt. Især skal vi være bevidste om de rige og relevante tilbud, vi får af kommunens biblioteker.

Jeg er imponeret, når jeg læser programmet for første halvår, og glad, når jeg taler med borgere, der har glæde af tilbuddene. Senest en nabo, der havde været til oplæsning i naturen.

Konservative ønsker et fortsat mangfoldigt kulturudbud i kommunen til glæde for alle, for kultur er en af grundpillerne i vores samfund, og heldigvis har vi i Allerød en grundfæstet tradition for at dyrke kulturen.

For eksempel er vi også beriget med Mungo Park, som efter vores overbevisning er et vigtigt bidrag til nyskabelse i dansk kultur med sine provokerende, debatsættende forestillinger og en ny direktør, der i flere interviews viser vilje til at få nye målgrupper med.

Det kan vi Konservative kun bifalde. Vi er for kulturel berigelse og sætter pris på at blive udfordret.

Kunst skal på én gang være politisk og upolitisk. Det vigtige er, at kulturen rykker og flytter os som tænkende mennesker.