20. oktober 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Stop nu ødelæggelsen af bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Stop nu ødelæggelsen af bymidten
Debat Allerød - 05. juli 2020 kl. 07:17
Af Emil Ulrik Andersen, medlem af Enhedslisten, Elmevej 21, Blovstrød

Man har kunnet læse Erik Lunds udmærkede debatindlæg om at bevare bymidten og skrotte det omfattende byggeri, som ligger i det nye lokalplansforslag for Allerød bymidte. Jeg er meget enig.

Samtidig har man kunnet læse, at der er ønsker fra flere parter om en revideret lokalplan med bedre visuel sammenhæng mellem Tokkekøbvej og »Øen«.

I de nye indstillinger markeres Frederiksborgvej 23, Irisvej 3 (Irisgaarden) og M.D. Madsensvej 1 som bevaringsværdige. Det er et skridt på vejen, men det betyder dog stadig, at kommunen ikke ønsker at følge Museum Nordsjællands indstilling om at bevare: Allerød Bio, den gamle badmintonhal (nu Centerhallen), den lokale arkitekt Georg Jensens arkitektonisk imponerende byggeri på M.D. Madsensvej 14-16 og en mindre murermestervilla på Frederiksborgvej 8.

Bymidten fungerer ikke optimalt. Det skyldes de nyere bygninger, som er opført uden tanke på samspil med de allerede eksisterende. Et dårligt eksempel er det sjælløse betonbyggeri, camoufleret med murstensfacade, der huser Rema1000.

Vi skal ikke gøre mere af det ved at bebygge bymidten med flere hæslige kolosser.

Det lader desværre til, at vi har nogle politikere på rådhuset, der så gerne vil have deres signatur på noget byggeri, at de vil lade store dele af Allerøds historie og særkende rive ned.

Lad os i stedet, som Erik Lund skrev: »Udbygge kommunen med omtanke i et meget langsommere tempo«.

Jeg vil tilføje: »Lad os udbygge med respekt for byens og kommunens historie og ved at lytte til fagfolk, når de anbefaler bevaring af bygninger og grønne områder«.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?