12. august 2020
Et nyt erhvervsområde for tungt erhverv er ved at blive anlagt ved Farremosen. Foto: Allan Nørregaard
Et nyt erhvervsområde for tungt erhverv er ved at blive anlagt ved Farremosen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Remco hører ikke til i Farremosen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Remco hører ikke til i Farremosen
Debat Allerød - 14. maj 2018 kl. 12:29
Af Arne Mathiasen, Høveltsvangsvej 64, 3450 Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg kan af Allerød Kommunes hjemmeside konstatere, at kommunen har foretaget den fornuftige beslutning at pålægge Norrecco at udføre en miljøkonsekvensrapport (tidligere kendt som VVM-redegørelse). Tak, det er værdsat!

arrow Læs også: Til alle der burde være bekymrede for Farremosen

Jeg forventer at Teknik-, Erhverv-, Plan- og Miljøudvalget - Miki Dam Larsen og Karsten Längerich (viceborgmester og borgmester, red.) - afviser Remcos ansøgning for miljøgodkendelse eller som minimum foretager den samme beslutning om en stram miljøkonsekvensrapport, når det gælder Remco, ejet af SCT.

Norrecco er blevet pålagt at foretage miljøkonsekvensrapport udfra følgende elementer i VVM-screeningen: grundvand, overfladevand, natur, støj og støvgener, luftforurening og trafikforhold. Alle elementerne er aktuelle, når det gælder Remco.

Endvidere kan det anføres, at Remcos ønskede placering i Farremosen er endnu mere problematisk, da der dels er tale om OSD (område med særlige drikkevands interesser) samt ligger 400 meter vest for et stort beboelsesområde. Det vil sige i direkte vindretning 60 procent af tiden.

Tanken fra Remcos side er endvidere, at der skal ligge oplagringsbunker, der er højere end de projekterede støjvolde, hvorfor partikelspredning af et stort antal miljø- og sundhedsskadelige stoffer vil finde sted. Med direkte retning mod beboelseskvarterer, skole samt de samlede daginstitutioner.

Endelig skal udvalget tage højde for de kumulerede effekter, både i form af forurening fra oplagring, men også fra de af Remco angivne 100-120 lastbiler, der skal til og fra anlægget alle ugens syv dage. Vi er nu oppe på over 1000 lastbiler, der skal til og fra Erhvervsområde Farremosen dagligt, alle ugens syv dage. Der er tale om en massiv forureningskilde alene ved lastbilernes påvirkning. Store kumulative effekter.

Jeg forventer, at kommunen - Miki Dam Larsen og Karsten Längerich - vil træde i karakter og afvise Remco i Farremosen, hvor Remco ikke hører til.

arrow Debat: Grundig kontrol i Farremosen
26. maj 2018 kl. 05:22 Opdateret: kl. 15:15
arrow Debat: Borgmester taler faktuelt forkert om Farremosen
20. maj 2018 kl. 20:56 Opdateret: kl. 20:56
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?