6. marts 2021
Martin H. Wolffbrandt. PR Foto
Martin H. Wolffbrandt. PR Foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Om støj, vilje og evne i et villakvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Om støj, vilje og evne i et villakvarter
Debat Allerød - 16. februar 2021 kl. 09:11
Af Martin H. Wolffbrandt (k) medlem af Allerød Byråd, Skovmarken 12, Blovstrød, 3450 Allerød

Tanke-eksperiment: Forestil dig, at du bor i et dejligt hus i Allerød Kommune. Huset er bygget i slutningen af 1960'erne. Lokalplanen for området huset ligger i, fastlægger byggestilen så ingen huse i nabolaget "stikker ud". Alle har for eksempel trægavle, så alle huse giver samme indtryk. Et fredeligt, roligt og harmonisk kvarter. På Paradisæblevej er der dog kommet en ny ejer, En ejer som har et særdeles larmende stereoanlæg. Så larmende, at det holder hele nabolaget vågne og gør grilsammenkomster umulige (vi antager at Covid-19 er et overstået kapitel).

De nye beboere kan godt forstå utilfredsheden og har tre forslag til at gøre støjgenerne mere tålelige: 1) Naboerne kan lukke alle vinduer og døre. 2) Naboerne kan sove med ørepropper. 3) Der kan bygges en temmelig høj skal om lokalet med det larmende musikanlæg.

De to første forslag er helt utålelige for naboerne. Det tredje forslag er i strid med lokalplanen, som fastlægger, hvor højt der må bygges i området. En advokat mener, at den nye ejer med forslaget om en "støj-skærm" har vist vilje og evne til at reducere støjen.

Det Konservative Folkeparti er imod at dispensere fra lokalplanen, som fastlægger rammerne for ejendomme i området. Løsningen er simpelthen, at de nye beboere skruer ned for musikken!

Sagen ligner meget en sag fra Erhvervsområdet Farremosen. Dog med den forskel at i Farremosen havde politikerne lovet ikke at dispensere fra lokalplanen. Konservative afgav denne stemmeforklaring:

"Det Konservative Folkeparti kan ikke stemme for dispensation. Byrådet lovede før valget i 2017 ikke at give dispensationer fra lokalplanen i Farremosen. Pankas var bekendt med de rammer, lokalplanen fastlægger, da de anlagde fabrik i Farremosen. De skal operere inden for de rammer lokalplanen angiver."

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?