21. september 2021
"At stemme på Venstre, Socialdemokraterne og DF i Nordsjælland er i øvrigt som at piske sig selv med skorpioner," skriver Bille Thøgersen blandt andet i et debatindlæg om lokalpolitik i Allerød Kommune. Arkivfoto: Allan Nørregaard
"At stemme på Venstre, Socialdemokraterne og DF i Nordsjælland er i øvrigt som at piske sig selv med skorpioner," skriver Bille Thøgersen blandt andet i et debatindlæg om lokalpolitik i Allerød Kommune. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Levebrødspolitikere og "new speak"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Levebrødspolitikere og "new speak"
Debat Allerød - 27. juli 2021 kl. 04:49
Af Bille Thøgersen, Elmevej 18

I mit seneste debatindlæg om Venstres nye håb hr. Michael Nørregaard konstaterede jeg, at denne hurtigt havde annammet levebrødspolitikeres værste unoder. Hr. MN recidiverer i sit indlæg "Respekt for borgernes penge". I det tillader han sig at harcelere over, at hr. Jørgen Johansen har skrevet, at "Vi skal forvalte kommunens økonomi, som var det vores egen", idet han frækt hævder, at udtrykket ikke betyder, at man forvalter Kommunens økonomi så hæderligt og forstandigt som muligt, hvorefter han lancerer et nyt udtryk, som skulle betyde netop dette, nemlig "... som borgernes penge"

Jeg vil ikke anklage hr. MN for at være, skal vi kalde det, uvidende, for jeg er sikker på, at hr. MN er klar over både, at det er et meget gammelt udtryk, samt at det altid har betydet ansvarlig omgang med andres værdier. Når han så omdefinerer det, er det endnu en gang et groft tilfælde af "new speak". Hvad er det, som skjuler sig bag "new speak"? Skulle det være hykleri, som jo er en virus, som levebrødspolitikere er langt mindre resistente overfor end almindelige borgere.

I Jørgen Johansens fire år som borgmester kom der styr på økonomien. Hvert år blev der budgetteret med hele servicerammen (driftsbudgettet), og hvert år var der overskud på grund af systematisk rationalisering og besparelser. Dette overskud påstod Venstre og Socialdemokraterne under seneste valgkamp, at man kunne budgettere med på forhånd og på den måde øge kernevelfærden. Det var og er naturligvis løgn, men allerede der afslørede Venstre, at de igen ville forråde det borgerlige flertal for at stjæle borgmesterposten, hvilket så også skete, selv om Venstre kun blev tredjestørst.

Det nye flertals første handling var at bevilge sig selv en klækkelig lønforhøjelse. Det var det, som de havde kaldt kernevelfærd, nemlig deres egen. Dernæst iværksatte det en stor og hundedyr undersøgelse om borgernes ønsker, hvilket mundede ud i, at de ønskede at bevare et grønt Allerød. Det kunne alle fra 2. klasse til superpensionister have skrevet på en lap papir uden undersøgelse. Senere er der blevet iværksat yderligere et par "undersøgelser", som var udformet på en måde, så man ikke kunne færdiggøre dem uden at give udtryk for noget, man ikke ønskede. De var dyre, men kunne ikke blive retvisende. En såkaldt trafikundersøgelse viste, fortalte en superstolt Miki Dam Larsen (de facto borgmester), at cyklister følte sig sikre på den nye asfalt. Hvad skulle vi dog have gjort uden at vide det?

At byrådsflertallet så også har brugt mindst en million kroner på at straffe Musik- og Billedskolen i dets håbløse bestræbelser for at sælge usælgelige Fru Lunds Villa, sætter kun hr. MN's letsindige omgang med sandheden i relief.

Det er så meget desto mere trist, som hr. MN inden sin beslutning om en politisk karriere havde søgt professionel hjælp og af den grund ikke har været uvidende om alt det nævnte i dette og det foregående indlæg om hans skriverier.

At hans tilgang til politik er liberal, er ingen undskyldning, da Venstre ville få større mulighed for liberale tiltag sammen med de Konservative end sammen med venstrefløjen ikke mindst med betonsocialisten Miki Dam Larsen.

At stemme på Venstre, Socialdemokraterne og DF i Nordsjælland er i øvrigt som at piske sig selv med skorpioner. Det er disse partier, som hvert år går på røvertogt i vore Kommuner under påskud af kommunal udligning. Rovet distribueres derefter til deres klientkommuner i resten af landet.

Synes du, at kommunen er der for dig?