24. oktober 2021
KV21-debat.
KV21-debat.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Fornyelse i byrådet til KV21

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Fornyelse i byrådet til KV21
Debat Allerød - 24. september 2021 kl. 05:12
Af Michael Nørregaard, kandidat for Venstre til KV21, Rødpælevej 30, Lillerød

Når jeg møder vælgere på min vej, om det er på M.D. Madsensvej en lørdag formiddag, til Lynge Byfest i den forgangne weekend, eller f.eks. til sportsbegivenheder, så hører jeg meget ofte et stort ønske om fornyelse, når snakken falder på valget til kommunalbestyrelsen (i år forkortet KV21), da der desværre er flere af de nuværende byrødder som bruger rigtigt meget tid og energi på at hænge sig i gamle sager, brudte aftaler, gammelt nag, m.v. i stedet for aktivt at søge samarbejdet om at udvikle kommunen på tværs af politiske og eventuelle ideologiske forskelle.

I den forgangne uge har der været en udmærket artikel i Frederiksborg Amts Avis (dog inde bag avisens betalingsvæg), hvor også nogen af de nye Konservative kandidater bl.a. blev citeret for at sige til avisen:

"Det gamle byråd har jo siddet i 100 år, og det kører lidt på autopilot. Det trænger til nye kræfter." Og senere i artiklen "med os tre kan du stemme på...fremtiden, for vi har ikke den historik, som de andre er sovset ind i."

Mandaterne, hvor der altså skal fordeles 21 i Allerød Kommune, bliver fordelt ud på de forskellige partier efter summen af stemmer på partiet (liste-stemmer - dvs. ikke personlige stemmer, plus de personlige stemmer for alle kandidater på listen), med det lille aber dabei, at alle partier typisk også indgår i såkaldte tekniske valgforbund, så stemmer ikke bliver spildt.

Der er p.t. offentliggjort to tekniske valgforbund, som sikrer stemmespild imellem disse partier:

o Konservative, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance

o Venstre og Radikale Venstre
Derudover "plejer" der at være et teknisk valgforbund blandt de mere "røde" partier, så jeg forventer, at der bliver anmeldt endnu mindst et teknisk valgforbund (Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten) - uden at jeg så har taget højde for, om Alternativet stiller op i Allerød til KV21.

Efter, at mandaterne er fordelt på partierne, så afgør de personlige stemmer, hvem der i hver af partierne bliver valgt ind (med undtagelse af SF - den rækkefølge har den lokale partiforening bestemt på forhånd), og det betyder med andre ord, at du som vælger ved at sætte din stemme på en af de "nye" kandidater, er med til at sikre fornyelse i byrådet.

Så selvom det kan virke forvirrende, at du som vælger møder en stemmeseddel i stemmeboksen på valgdagen med kandidater i én rækkefølge, så er den rækkefølge "kun" udtryk for medlemmerne i de enkelte partiforeningers stemme, og er altså ikke styrende for vælgernes endelig dom 16. november i år.

Jeg glæder mig dog personligt over, at vi på Allerød Venstres stemmeseddel har hele fire nye navne blandt de seks øverste, og at vi oven i købet har to kvinder blandt de første tre navne på listen - og på den helt personlige front, at jeg står som nummer fire på Venstres liste.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?