6. marts 2021
Søren Wettendorff. Foto: Allan Nørregaard
Søren Wettendorff. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Corona gør ikke at andre patienter lades i stikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Corona gør ikke at andre patienter lades i stikken
Debat Allerød - 21. februar 2021 kl. 11:37
Af Søren Wettendorff, Ørnevang 2, 3450 Allerød

Som tidligere kræftpatient, der stadig modtager opfølgende konsultationer, må jeg i lyset af den massive kritik i medierne omkring manglende behandling af andre patienter end corona-ramte, føle mig nødsaget til at knytte en kommentar. Det er simpelthen ikke rigtigt, at folk med andre livstruende sygdomme lades i stikken til fordel for corona-patienter. Som nu frikendt kræftpatient har jeg oplevet en dygtig og velovervejet balancegang mellem prioriteterne på de offentlige sygehuse, og ikke på noget tidspunkt har jeg fået ændret mødetider eller aflyst konsultationer.

Der er et enormt pres på sygehusene og dets personale i disse tider, men som én der er inde for systemet, vil jeg gerne slå til lyd for den professionalisme, der selv under en krisesituation, som coronaen må siges at være, hersker i vores sundhedsvæsen. Det er med stor undren, jeg mange gange i den forgangne tid har læst indlæg fra folk, der tilsyneladende ikke har været i kontakt med sundhedsvæsnet ved andet end en coronatest måske, hvori de ytrer sig omkring den manglende behandling af andre med livstruende sygdomme. Det er simpelthen ikke rigtigt. I stedet er jeg positivt overrasket over den professionalisme og det overskud, man bliver modtaget med til opfølgende konsultationer.

Vi skylder sundhedssystemet, og ikke mindst dets personale, en stor tak for deres håndtering af situationen, og jeg håber folk, der kun løber med en halv vind og ikke har andet end hørt om, hvordan prioriteringen af patienter og behandling foregår på landets hospitaler, varer deres mund, indtil de selv står i en situation, der kræver behandling. Dog med det forbehold at jeg ikke ønsker for nogen at skulle gennemgå så rædselsfuldt et sygdomsforløb, som jeg selv tidligere har gennemgået.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?