11. maj 2021
Thomas Frisch.
Thomas Frisch.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Allerød bør gå forrest med implementering af el-bil-infrastruktur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Allerød bør gå forrest med implementering af el-bil-infrastruktur
Debat Allerød - 30. april 2021 kl. 16:43
Af Thomas Frisch, konservativ byrådskandidat KV21, Røglevej 130, Lillerød

Der tales meget om at vi skal værne om det grønne Allerød, bevare vores natur og grønne områder.

Det er alt sammen meget godt, men jeg savner mere konkret handling, og her kunne vi jo starte med at se på vores elbil-infrastruktur, og elbil-politik i sin helhed.

Allerød er en af de kommuner med den største udbredelse af elbiler i Nordsjælland, men ser vi på lademuligheder, er vi ikke meget bedre end de andre - vi har stort set ingen!

Det bør der gøres noget ved. Jeg ved godt, at mange af os med elbil, inklusive mig selv, har en ladeboks. Det har vi, fordi vi bor i hus med egen indkørsel, og derfor har pladsen til det.

Men der er også en stor gruppe af borgere som bor i lejlighed og rækkehus, hvor der ikke nødvendigvis er plads, eller hvor man ikke fra start af har tænkt elbil-opladning ind i projektet.

I forhold til fremtidige nybyggerier, uanset om det er offentlige eller erhverv, både bør man, og skal man - jævnfør Ladestanderbekendtgørelsen - inkludere mulighed for opladning af elbiler.

Men det er ikke nok. Vi bør også se på, hvordan man kan tilgodese dem, der ikke har lademulighed i dag, og dem, der besøger Allerød. I det hele taget, gøre det nemmere at være 'grønt kørende' i vores by.

En anden, og ikke uvæsentlig ting er, at vi også nu og her har en unik mulighed for at vise 'elbil-vejen' til efterlevelse af andre kommuner, og derved bringe Allerød i et grønt fokus til en afveksling.

Så jeg opfordrer til, at vi ser på Blovstrød, Lillerød, Lynge, ja, Allerød i sin helhed, og hvor vi med fordel kan placere ladebokse.

Eksempelvis kunne de placeres ved idrætsfaciliteter, skoler, kirker, biblioteker, restauranter, hvor der er et naturligt opholdssted, og hvor man har mulighed for at opholde sig i lidt længere tid - som det jo forudsætter for en opladning.

Hvis vi viser handling og gør Allerød til en lade-venlig by, kunne det jo være, det også kunne tiltrække flere besøgende til vores teater, restauranter, forretninger, og sidst men ikke mindst bidrage til målsætningen om at reducere CO2, og det ville vel heller ikke være så dårligt?

Jeg kan kun sige: sæt i gang!

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?