4. december 2020
Miki Dam Larsen kan godt lide DNs forslag om at omdanne Ny Allerødgaards jorder til naturområde. Foto: Anne-Mette Rasmussen
Miki Dam Larsen kan godt lide DNs forslag om at omdanne Ny Allerødgaards jorder til naturområde. Foto: Anne-Mette Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Alle skal bo i gåafstand til fine naturområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Alle skal bo i gåafstand til fine naturområder
Debat Allerød - 29. oktober 2020 kl. 18:55
Af Miki Dam Larsen (S), viceborgmester og formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget

Danmarks Naturfredningsforenings (DN) tanker om omlægning af Ny Allerødgaards jorder er værd at arbejde videre med. For Allerød skal være et attraktivt sted at bo. Der skal sikres boliger til alle livets faser samtidig med en fortsat forbedring af den skønne natur, som vi bor midt i.

arrow Læs også: Fra landbrug til natur på Ny Allerødgaards jorder

Det er ikke gratis. Derfor pressede blandt andet Socialdemokratiet på for at få afsat midler til klimatilpasning og udvikling af Allerød som grøn kommune. Indretning af nye grønne fristeder for borgerne er et af de skridt, vi ønsker at tage.

En omdannelse fra landbrugsjord til naturareal med bedre biodiversitet bliver derfor helt bestemt en af de ideer, som vi vil inddrage i den samlede plan, som vi arbejder på i de kommende måneder. En plan som omfatter hele Allerød Kommune fra Blovstrød til Lynge. For eksempel vil jeg også se på områder som Lynge Fælled og arealerne mod Børstingerød Mose som interessante for en forbedret naturindsats.

Jeg håber, at der bliver plads til det hele eller til dele af det hele. Målet skal være, at alle borgere i kommunen er i gåafstand til skønne naturområder.

Dækker de afsatte puljer alt det, vi gerne vil gøre for klimaet og det grønne? Nej, det gør det ikke. Derfor er det vigtigt at se på en samlet plan, hvor kedeligt det end lyder, så vi kommer længst muligt med midlerne.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?