22. september 2021
Jacob Bach Meldal roser byrådet for at gøre noget ved vedligeholdelsesefterslæbet på skolerne. Pressefoto
Jacob Bach Meldal roser byrådet for at gøre noget ved vedligeholdelsesefterslæbet på skolerne. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Tak til det nuværende byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Tak til det nuværende byråd
Debat Allerød - 03. august 2021 kl. 16:26

Jacob Bach Meldal (V) kandidat til KV21

debat Da vores ældste skulle i udskoling på Kratbjergskolen afdeling Engholm, og derfor skulle flytte i Grøn Blok, blev der på initiativ af en forældregruppe iværksat et lille projekt, der havde til formål at forskønne det nye klasseværelse og styrke sammenholdet i klassen.

Projektet indebar blandt andet en arbejdsdag, hvor vi sammen skulle udføre alle de arbejder, som børnene havde planlagt.

Som noget af det første kastede jeg mig over at pudse vinduerne, men det skulle hurtigt vise sig at være en umulig opgave at fjerne det mælkeagtige skær, da samtlige vinduer var punkterede. Ifølge læreren havde de været punkteret i flere år, og selvom det havde være påtalt flere gange, var de ikke blevet skiftet ud.

Skolerne i Allerød har et stort vedligeholdelsesefterslæb, som det nuværende byråd endeligt har besluttet at komme efter.

Derfor er det med stor glæde at jeg kan konstatere, at blandt andet vinduerne på Kratbjergskolen afdeling Engholm er ved at blive udskiftet.

Det er godt for indeklimaet, det generelle miljø i klassen, lærernes velbefindende og derfor også godt for læringsmiljøet. Desuden vil renoveringen også reducere energiforbruget, og det er godt for kommunens fremtidige økonomi og et skridt i retningen af at reducere udledningen af CO2.

Men det er ikke slut her:
For det første skal vi sikre os, at der fremover bliver afsat tilstrækkelig med økonomi til løbende vedligehold, så vi undgår de store efterregninger. Desuden er der behov for flere investeringer i energioptimerende tiltag, som dels har til formål at reducere CO2 udledning, men også vil give besparelser på driften.

Det er dyrt at renovere en slidt bygningsmasse og investerende i mere CO2/energibesparende tiltag. Det er mit håb, at det kommende byråd forsat har modet til at fortsætte med denne prioritering, selvom det på kort sigt vil betyde, at de lidt mere 'sjove' investeringer, som for eksempel en ny svømmehal, må udskydes.

Synes du, at kommunen er der for dig?