27. november 2020
Martin H. Wolffbrandt. PR Foto
Martin H. Wolffbrandt. PR Foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lugt-indskærpelse er et skridt på vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lugt-indskærpelse er et skridt på vejen
Debat Allerød - 21. oktober 2020 kl. 13:12

Af Martin H. Wolffbrandt (K), medlem af Allerød Byråd

Debat I sidste uge kunne man på forsiden og i en artikel i Allerød Nyt læse, at Allerød Kommune nu har indskærpet over for asfaltfabrikken (Pankas), at de overskrider den tilladte max-værdi for lugtgener, de har fået miljøgodkendelse til. Det er en god nyhed.

Nyheden er resultatet af en massiv indsats. Borgere har sendt en stribe klager over lugten fra fabrikken. Fra politisk side følger vi sagen tæt (bl.a. har vi fået orientering fra kommunens advokat, har kontakt til borgerne og deltager i debatten om emnet). Alt dette er ikke forgæves. Kommunens forvaltning skal naturligvis tilsikre, at landets love (f.eks. regler om miljøgodkendelser) bliver overholdt.

Presset fra borgere og politikere har effekt. Det gør en forskel, om ingen borgere klager over lugten, eller det strømmer ind med klager fra borgere. Hvis ingen klager, er det nærliggende at drage den konklusion, at der ikke er noget større problem. Hvis mange klager, er det på den anden side svært at argumentere for, at lugten ikke generer nogen.

Det politiske niveau gør også en forskel. Forvaltningen ved godt, at erhvervsområdet ved Farremosen har stor politisk opmærksomhed. F.eks. har fra politisk side lovet borgerne ikke at give dispensationer på området (derfor stemmer konservative "nej" til dispensationer). Også når det gælder lugt-gener, følger vi udviklingen tæt. Vi er ikke i mål endnu. Men lugt-indskærpelsen er et skridt på vejen.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?