19. oktober 2021
Illustration: Michael Nørregaard.
Illustration: Michael Nørregaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Allerød - et godt sted at være pendler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Allerød - et godt sted at være pendler
Debat Allerød - 18. september 2021 kl. 18:11

Af Michael Nørregaard, kandidat for Venstre til KV21, Rødpælevej 30, Lillerød

DEBAT Længe før COVID-19 lagde sit tunge åg på os alle, havde jeg igennem næsten 20 år været pendler fra Allerød til arbejdspladser uden for kommunen og sad tit i min bil på vejen hjem, og ærgrede mig over den trafikale situation, specielt når jeg nogle enkelte gange var kommet lige lovligt sent fra arbejde til at hente den førstefødte indenfor Mariehønens åbningstid på Prøvestensvej i Lillerød.

Nu her efter at COVID-19- tågerne er ved at lette, så kunne jeg godt tænke mig, at vi som kommune også lægger os lidt i selen for at være en god kommune at være pendler fra, selvom jeg personligt har lagt min jobsituation om og ikke længere er afhængig af at skulle pendle ud af kommunen.

Jeg har derfor en stribe forslag til at forbedre situationen for mange pendlere fra Allerød Kommune:

Etablering af en dedikeret højresvingsbane uden lysregulering ved Hillerød S afkørslen fra motorvejen i nordgående retning. Hver eftermiddag danner der sig en laaaaang kø for at komme til højre i retning mod Lillerød ved afkørslen, for en stor dels vedkommende drevet af lyskrydset for enden af afkørslen. Jeg foreslår derfor, at der etableres en længere højresvingsbane, som ender med en indfletning (dvs. uden lysregulering på Nymøllevej med retning mod Lillerød - i stil med den løsning man finder ved Hillerød Ø afkørslen længere nordpå, hvor bilister får mulighed for at flette ind på Roskildevej i østgående retning (se illustration). Det vil medføre en meget mere smidig afvikling af trafikken med retning mod Lillerød, og reducere kø-påvirkningen ned af afkørslen og på de mest plagede tidspunkter også ud på selve motorvejen.

Etablering af samkørselspladser ved motorvejstilkørsler i samarbejde med Vejdirektoratet for at mindske trængsel og gavne miljøet. Disse kunne man med fordel etablere i forbindelse med udvidelsen af Hillerød motorvejen og bør medtages i de drøftelser.

Etablering af super-cykelsti mellem Lynge og Hillerød - som tidligere foreslået af Venstre Allerød såvel som Socialdemokratiet i Allerød. Størstedelen af ruten skal dog anlægges i Hillerød Kommune, så det kræver fortsat fokus på at finde samarbejdet med Hillerød Kommune om en sådan løsning

Fortsat udbygning af sikre forhold for parkering af cykler ved Allerød Station. Selvom antallet af anmeldte cykeltyverier på landsplan og i også Nordsjælland synes at falde, så har jeg en hypotese om, at der et stort mørketal, da langt fra alle cykeltyverier bliver anmeldt. Derudover møder jeg ofte en bekymring fra Allerøds borgere om sikkerheden ved at parkere cykler ved Allerød station. Det skal vi have gjort op med - og en af mulighederne er at fortsat udbygge sikre forhold for parkering af cykler ved Allerød station

Allerød - et godt sted at være pendler.

Rejser du til udlandet i år?