2. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: 3F er i gang med et karaktermord på nemlig.com

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: 3F er i gang med et karaktermord på nemlig.com
Debat Allerød - 10. juli 2021 kl. 00:18
Af Leif Tullberg, 50 år i den danske transportbranche, Rendebækvej, Venslev, 4050 Skibby

debat Til Allerød Byråd med flere:

Jeg forstår ikke, hvad 3F fejrer foran nemlig com 's bygninger. Nemligcom har i 15 år haft overenskomst med 3F, og 3Fhar på intet tidspunkt haft sager med Nemlig Com, som 3F har bragt til arbejdsretten, som er det normale efter den danske model, hvis der uenigheder. 3F kæmper ikke for medlemmerne, men om medlemmerne.?Jan Villadsen, 3F, bruger grove metoder for at indføre forældede overenskomster.

Alligevel deltager 3F aktivt i en tilsvining af nemlig.com. I synkront samarbejde med Politiken i mange artikler uden dokumentation, som efter min opfattelse tangerer bagvaskelse. Forholdene på Nemlig com´s lager er i top, de afregner kr. 29,100 for 37 timer og kr. 42,000 ved skiftehold. 3F's lokalafdeling har intet at udsætte på Nemlig.Com. Arbejdstilsynet har for få måneder siden givet grønne smileys til Nemlig Com.

Men efter arbejdsministeren har bedt arbejdstilsynet om at genbesøge nemlig.com. Med ordre om at finde noget, har Nemlig.Com modtaget få mindre påtaler.

Det mærkelige ved nemlig.com historien er, at det ikke er en virksomhed, der holder sig uden for den danske model.

3F har i årevis haft overenskomst med nemlig.com, virksomheden for lagermedarbejderne. Det kan derfor undre, at hvis der er problemer med arbejdsforholdene. Hvorfor har 3F ikke fået dem løst via de normale faglige

kanaler? Svaret på den gåde skal måske findes i, at der udspiller sig et drabeligt slagsmål mellem HK og 3F om, hvem der fremover skal organisere medarbejderne hos Nemlig.com. HK-formand Per Tønnesen kunne i marts melde ud, at HK

havde aftalt med nemlig.com virksomheden, at dens fremtidige logistikcentre skal dækkes af overenskomster med HK. Nu laver 3F protestmøder og chikanere de 1400 medarbejdere på nemlig.com som er organiseret i 3F, det er helt vildt"

Ingen tager tråden op
Ingen tager tråden op og sætter3F på plads. Nu er 3F`s argument at de vognmænd som bringer varer ud fra nemlig.com, skal fyres af nemlig com, og at nemlig.com selv skal købe varebiler.

Det er helt på månen, den overenskomst som 3F vil have indført er gældende for vognmænd,

Med 60 tons biler og er for øvrigt baseret på 5 dages uge. Herudover findes der HK, som har 7 dagesoverenskomsten, samt budoverenskomsten i 3F. Den vil 3F ikke tilbyde nemlig.com-vognmænd, selv om Skagens Food med 300.000 kunder får kørt deres varer efter denne overenskomst, som er en syvdages overenskomst, med kun mindre nattillæg..

Ejes af bladhus
Lidt pudsigt at det transport firma, der kører for Skagens Food, ejes delvist af bladhuset Politiken, så dem skriver man ikke om.. Det er lykkes 3F, at få Coop til at købe egne varebiler. Det siger mere om Coop end nogen andre.

Coop har indtil for fire uger siden afregnet deres vognmænd med kr. 190 kroner pr time. Nemlig.com afregner 55 kr. mere pr time og har nu fra 1. juli hævet afregningen med yderligere kr. 38 pr time.

Men stadigvæk er det vognmændene, der har ansat chaufførernes og bestemmer, om de vil være organiseret, Der er intet lovkrav om de skal være organiseret eller følge de kollektive overenskomster, hvis de køre efter 11-kilosreglen... Det er ikke forbudt, at afregne som Coop gjorde det, men naturligvis sætter det en grænse for hvad der kan blive til chaufføren..

Men varebiler under 3500 kilo, der kører med coli under 11 kilo, kræver ingen tilladelse, ej heller at de skal følge de kollektive overenskomster, som er gældende for varebiler under 3500 kilo, som ikke opfylder 11-kilosreglen..

I gang med et karaktermord
Altså er 3F gang med et karaktermord på en virksomhed, som afregner godt og solidt, og som på sit lager har fuldt lovlig overenskomst.

3F kæmper ikke for medlemmerne, men om medlemmerne.

3F ønsker ikke løsninger, men kun at hugge medlemmer, der er organiseret i HK. Eller andre steder..

Det skal nævnes at jeg har skrevet til Jan Villadsen og Per Christensen, uden at få svar.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?