6. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Allerødvisionen: Lad os håbe konsulenten får øje på os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allerødvisionen: Lad os håbe konsulenten får øje på os
Debat Allerød - 16. marts 2018 kl. 12:30
Af Per-Olof Johansson, Møllevænget 27, 1. mf, Lillerød, 3450 Allerød

Allerød Kommune fylder snart 50 år, og Allerød Byråd vil sætte en proces i gang for at udvikle en vision for kommunen for de næste 12 år med en konsulent som medhjælp. I de forløbne 50 år er vi mange, der har forsøgt at bidrage til en sådan vision, så lad os håbe, at konsulenten får øje på os.

Som udviklingstakten har været, kan man måske bæve lidt for, om 12 år er et for langt perspektiv. Vil Allerød Kommune overhovedet eksistere som kommune om 12 år?

Borgmesteren nævner som element i opgaven, »at der tages udgangspunkt i, hvad Allerøds identitet er«. Her møder vi den første og ikke mindste anstødssten for undersøgelsen. Er det lykkedes os gennem disse 50 år at skabe en sådan identitet? Jeg tvivler.

Sommetider betyder små ting mere, end man på forhånd indser. Jeg synes navnet Allerød burde være udmærket, selvom mange vil vide, at jeg til slet skjult morskab for en del holder fast i, at byen Lillerød hedder Lillerød og ikke Allerød.

Hvad jeg indser i dag er så, at det kunne være gået anderledes. Da man skulle finde navn til kommunen, kunne man have valgt noget andet end Allerød. Forslaget burde have været Lynge. Lynge gav engang navn til et kæmpeherred i Nordsjælland, så man kunne have brugt denne historiske begrundelse og ikke udnyttet et stationsnavn.

Lynge ville ikke have haft den oplevelse af at være indlemmet i Allerød/Lillerød, som man har indtryk af, er den overvejende mening blandt Lyngeboere idag.

Kommunenavnet kan vi ikke lave om på, det er klart. I Lokalhistorisk Arkiv og Forening for Allerød Kommune har man hele tiden været klar over denne problematik og forsøgt at dele sol og vind lige, men det har ikke haft gennemslagskraft nok.

Hvad gør vi ved det, så vi alle trækker på samme hammel, for det er jo det, det gælder om, når visionen skal udmøntes til virkelighed.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?