30. oktober 2020
Dorte Paludan, Allerød Idræts Union forstår ikke borgmester Karsten Längerichs regnestykke i forhold til, at der skulle være flere penge på vej til idræts- og fritidslivet i Allerød Kommune. Arkivfoto: Allan Nørregaard
Dorte Paludan, Allerød Idræts Union forstår ikke borgmester Karsten Längerichs regnestykke i forhold til, at der skulle være flere penge på vej til idræts- og fritidslivet i Allerød Kommune. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kære Karsten Längerich

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kære Karsten Längerich
Debat Allerød Nyt - 17. september 2020 kl. 07:45
Af Dorte Paludan, Allerød Idræts Union

Debat Som svar på mit tidligere læserbrev den 9. september i Allerød Nyt giver du udtryk for, at der er flere penge på vej til idræts- og fritidslivet i Allerød Kommune.

Hvor blev de af? Allerød Idræts Union kan ikke finde flere penge i det indgåede budgetforlig.

I 2019 blev Allerød ordningen, som er den ramme der udbetales tilskud til, blandt andet idrætsforeningerne og spejdernes medlemmer under 25 år fra, tilført 400.000 kroner ekstra efter flere års besparelser.

De 400.000 blev i 2020 så udbetalt efter samme kriterier som Allerød ordningen, og de gjorde rigtig stor gavn i de coronaramte foreninger og gjorde, at vi fortsat kunne udbyde vores kerneområde: Idræt og socialt samvær med afstand, hvor børn og unge er højt prioriteret.

Nu forsvinder de 400.000 kroner så igen, selvom det fremgår af sidste års budget, at det var en flerårig bevilling.

På et dialogmøde den 24. august indkaldt af kommunen, var alle foreningerne samlet for netop at have en dialog om nytænkning af tilskudsordningen.

Her var besparelsen ikke blev nævnt, og hvor det fremgår af de tre referater fra gruppearbejdet, at alle giver udtryk for, at ingen ønsker sig en fritidskonsulent på bekostning (besparelse) af Allerød ordningen.

Det får vi så altså en fritidskonsulent. Ingen ved, hvad vedkommende skal lave og hvordan det skal ske, når der ikke er penge til at igangsætte og iværksætte forskellige projekter for.

Meget kunne nås ved at omorganisere opgaverne i den nuværende fritidsforvaltning, efter vores opfattelse.

Så hvad skal vi med dialoger og møder, når der alligevel ikke bliver lyttet til hvad vi siger?

De frivillige bruger timer efter timer i deres foreninger med at skabe aktiviteter til gavn og glæde for kommunens borgere.

Jeg forstår godt, hvis de ikke gider flere bruge deres kostbare tid på at deltage i møder, indkaldt af kommunen, når der alligevel ikke bliver lyttet.

I Allerød Idræts Union vil vi bestemt også overveje, hvad vi vil deltage i.

Så får vi 150.000 kroner til anlæg per år. De skal deles mellem kultur, fritid og idræt.

For det kan vi dårligt få et redskabsskur eller et depotrum og slet ingen ting i de enkelte foreninger. Det virker som om, at de frivillige ikke tages alvorlige.

Så vær sød at forklare mig, hvordan det hænger sammen med, at idrætten får flere penge?

Jeg forstår ikke det regnestykke!

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?