30. oktober 2020
Modelfoto
Modelfoto
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Skal naboerne betale prisen for den forurenede Peugeot-grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Skal naboerne betale prisen for den forurenede Peugeot-grund
Debat Allerød Nyt - 29. september 2020 kl. 12:15
Af Gitte og Erling Iversen, Birkekrogen 7 B, Lynge

debat Peugeotgrunden (v. Hillerødvej i Lynge) er til salg, men ejeren har forurenet den, og kan nu ikke sælge grunden, medmindre man ændrer lokalplanen for området, så man kan bygge 3 etages boligblokke - ellers hænger økonomien ikke sammen for oprensning af den forurenede grund.

Løsning = Lad være med at sælge grunden - eller rens grunden, inden den sættes til salg.

Grunden ligger i et område med parcelhuse og rækkehuse i maksimalt to plan, og lokalplanen beskriver, at der på Peugeotgrunden må bygges tæt lav bebyggelse i op til 1 1/2 plan på grunden.

Der skal da ikke bygges treetages boligblokke midt i et villa- og rækkehuskvarter, for at løse en grundejers problem med en forurenet grund, som vedkommende tilmed selv har forurenet.

Skal man så bare lave hele lovgrundlaget og meningen med boligområdet om, så Peugeot grundensejer kan sælge sin grund, og en køber kan skabe et byggeri, der giver fortjeneste. Er det sådan Allerød Kommune ønsker at behandle sine borgere i kommunen?

Tænk på, hvad I gør - en dårlig løsning, som kommer til at stå i rigtig mange år.

Dårlige løsninger er der nok af.

For godt 20 år siden gennemførte Allerød Kommune en lignende øvelse i den anden ende af parcelhuskvarteret, da man byggede det nye Lynge Bytorv. Lokalplan 345 fra 1997 måtte laves om, så man kunne bygge stort, højt og tæt på parcelhusområdet, så man fik udnyttet centergrunden bedst muligt.

Så kun to år senere i 1999 lavede man lokalplan 345A, så man kunne få indfriet sine ønsker. De gener det giver, lever vi stadig med.

Lige nu ved vi, at der er tegnet skyggediagrammer for at vise skyggevirkning på omkringliggende ejendomme. En anden ting er støj. Store, høje stenfacader kaster støj, der rammer facaden tilbage. Det er en af de gener der er fra Lynge Bytorvs store, høje murede facader.

Derudover er der den øgede trafikbelastning af Birkekrogen der vil komme ved opførelse af så mange boliger samt mindst 59 parkeringspladser til beboere og deres gæster.

Det er simpelthen en ommer.
Få nu lavet et ordentligt projekt på grunden, som overholder lokalplanens bestemmelser, i stedet for at lave lokalplanen om, så alt kan lade sig gøre.

Eller lad helt være med at lave et projekt.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?