21. september 2020
'Lokalplanen ønsker at sikre pendlerparkering, men hvis ikke parkeringen kan garanteres mere tydeligt, kan jeg ikke se anden udvej end at fjerne hele byggeriet på Banevang fra lokalplanen,' skriver Merete Langseth.
'Lokalplanen ønsker at sikre pendlerparkering, men hvis ikke parkeringen kan garanteres mere tydeligt, kan jeg ikke se anden udvej end at fjerne hele byggeriet på Banevang fra lokalplanen,' skriver Merete Langseth.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Farvel til Allerøds pendlerparkering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Farvel til Allerøds pendlerparkering
Debat Allerød Nyt - 05. februar 2020 kl. 13:30
Af Merete Langseth, Rørmoseparken 14, 3450 Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalplanen for Allerøds bymidte er i høring – og herunder området ved Banevang, hvor der er pendlerparkering både nord og syd for tunnelen under banen. Der er lagt op til, at der skal bygges lave etageboliger i det område for at fortætte bymidten, og der står meget tydeligt allerede i introduktionen, at lokalplanen skal sikre 'tilstrækkelig parkering, herunder særligt pendlerparkering.' Antallet 256 pladser er nævnt som svarende til det nuværende. Det lyder jo fint, men som med alle dokumenter, er det mere interessant, hvad der ikke står:

Der står ikke, at de 256 p-pladser ikke må indgå i parkeringsnormen for det nye etagebyggeri – dvs. med 80-120 nye boliger ovenpå pladserne, som hver ejer (lavt sat) 1 bil hver, så vil der nu komme 100 nye biler til, hvis ejere vil forvente at kunne parkere på området hver dag. Der er i forvejen trængsel på hverdage, så det vil kun blive værre.

Der står heller ikke, at de 256 p-pladser ikke må gøres enten tidsbegrænsede eller til betalingsparkering. Så et simpelt lovligt skilt fra Europark ligesom på mange andre pladser i bymidten, så er mange eller alle pladserne pludselig ubrugelige som pendlerparkering.

I det nye tilsvarende boligbyggeri ved Prins Valdemars Alle kan man læse i udbudsmaterialet, at en beboerlicens til parkering koster 350 kr. om måneden, så hvis en kommende bygherre på Banevang forventer det samme for sine lejligheder, vil vedkommende næppe lade pendlerne holde der gratis.

Reelt set vil det være et farvel til Allerøds pendlerparkering – til skade for miljøet, bymidten og nærområdet. En lille gruppe bilister vil selvfølgelig skifte til at bruge cykel i stedet, men for mange er det ikke et reelt alternativ pga. børn, der skal hentes og bringes, frivilligt arbejde, der skal passes, eller afstanden fra deres bolig. Så bliver det længere køreture i bil – til Farum eller Birkerøds stationer, hvor der er bedre parkeringsforhold – eller måske hele vejen til arbejdspladsen. Eller bilerne kommer til at holde på alle de nærliggende villaveje og skæmme vores by.

Lokalplanen ønsker at sikre pendlerparkering, men hvis ikke parkeringen kan garanteres mere tydeligt, kan jeg ikke se anden udvej end at fjerne hele byggeriet på Banevang fra lokalplanen.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?