9. maj 2021
Kenni Flink og Helge Bo Jensen. Privatfotos
Kenni Flink og Helge Bo Jensen. Privatfotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: SF siger ja til store institutioner - og svigter børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: SF siger ja til store institutioner - og svigter børnene
Debat Albertslund Posten - 20. april 2021 kl. 05:10
Af Kenni Flink og Helge Bo Jensen, medlemmer af kommunalbestyrelsen fra Alternativet og Enhedslisten

Vi var formentlig en hel del der var ved at falde ned af stolen, da det viste sig, at SF stemte sammen med Socialdemokratiet på kommunalbestyrelsesmødet i sidste uge. Det sker ganske vist ofte - alt for ofte efter vores mening, men også lige i denne sag?

arrow Læs også: BUPL: Store daginstitutioner behøver ikke være et problem

Kommunalbestyrelsen skulle behandle nogle retningslinjer for hvordan udbygningen med nye daginstitutioner skal foregå. Og her foreslog forvaltningen, at kommunen fremover skal planlægge med institutioner med helt op til 150 vuggestue- og børnehavebørn.

De seneste 3 store institutioner blev planlagt med 100 børn hver.

Dansk Folkeparti stillede det ændringsforslag, at Albertslund skulle planlægge med max. 100 børn pr. institution. Det kunne hele 10 kommunalbestyrelsesmedlemmer stemme for. Vi går simpelthen ikke ind for så store institutioner - Vi har brug for kvalitet og nærhed - og så skal man ikke bygge institutioner med 150 børn. Det gør man ikke af hensyn til børnene. Det var De konservative, Venstre, Dansk Folkeparti, De radikale, Alternativet og Enhedslisten enige om.

Men Socialdemokratiet og SF valgte at stemme forslaget ned. Med 11 stemmer mod 10.

Op til sidste folketingsvalg var beskeden ellers helt klar og helt anderledes: SF fremlagde et forslag om at børneinstitutioner som udgangspunkt ikke må være større end 100 børn. SF mente ikke, at det er godt for børnene at være i store institutioner.

"Vi har set en tendens de sidste mange år, hvor daginstitutionerne er blevet større og større, og man snakker om megainstitutioner. Vi vil gerne skabe nogle trygge omgivelser og miljøer, hvor børnene kan trives". udtalte Jacob Mark til en række medier. Og der hvor der allerede er store institutioner, "skal kommunerne reflektere over, om det er det rigtige og eventuelt splitte institutionerne op, mener SF" (Jyllandsposten 1/6-2019).

Er SF i Albertslund uenige med SF på landsplan i denne sag?

Her havde SF ikke blot en mulighed for at stemme helt efter samme linje - men I havde oven i købet en klokkeklar mulighed for at gennemføre jeres egen politik og forhindre de meget store institutioner - men I valgte ikke at benytte muligheden. Hvorfor?

arrow Børnepasning splitter politikerne
28. april 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:29
arrow DEBAT: Kære kommunalbestyrelse
23. april 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:04
arrow DEBAT: SF i desperat flugt fra deres egen politik
22. april 2021 kl. 17:00 Opdateret: kl. 17:06

KONTAKT OS

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?