13. maj 2021
Arkivfoto: NG Luftfoto
Arkivfoto: NG Luftfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Radiostationen "bør indgå i Vestskoven, såfremt stationen senere nedlægges"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Radiostationen "bør indgå i Vestskoven, såfremt stationen senere nedlægges"
Debat Albertslund Posten - 14. april 2021 kl. 06:04
Af 'Bevar Vestskoven' v. Leif Svendsen, Enebærhaven 101

debat Der graves stadig i Radiostationens historie og takket være en borger fra kommunen, har 'Bevar Vestskoven' nu fået tilsendt dokumenter tilbage fra 1973, som er fundet i Lokalhistorisk Arkiv i forbindelse med andet gravearbejde.

Disse dokumenter viser helt tydeligt hvad fremtidsplanerne var for Radiostationens område. Radiostationens område skulle indgå som en del af Vestskoven - inklusiv det område der indeholder de tekniske anlæg i dag.

I brev fra Boligministeriet fra september 1973 står der blandt andet "at byudviklingsudvalget for Københavns-egnen i en udtalelse til boligministeriet har meddelt, at arealet, hvor radiofonistationen er beliggende, efter udvalgets opfattelse ikke bør inddrages i byzone, idet arealet bør indgå i Vestskoven, såfremt stationen senere nedlægges."

Det følges op i en skrivelse fra Miljøministeriet i oktober 1973 vedrørende "Herstedernes dispositionsplan". "Signaturen for radiofoniens areal nord for Gl. Landevej er ændret fra "offentligt område" til "nærkreativt landskab: Vestskov" i overensstemmelse med byudvalgets bemærkninger."

Det har altså hele tiden været planen at hele området med tiden skulle blive til en del af Vestskoven.

Vi graver videre i Lokalhistorisk Arkiv.


KONTAKT OS

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?