14. april 2021
Mehmet Kücükakin medlem af Kommunalbestyrelsen for SF og Vivi Nør Jacobsen, spidskandidat for SF.
Mehmet Kücükakin medlem af Kommunalbestyrelsen for SF og Vivi Nør Jacobsen, spidskandidat for SF.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Øv, Albertslunds elever skal igen til test

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Øv, Albertslunds elever skal igen til test
Debat Albertslund Posten - 08. april 2021 kl. 08:58
Af Vivi Nør Jacobsen, spidskandidat for SF og Mehmet Kücükakin medlem af Kommunalbestyrelsen for SF

Efter nedlukningen kommer.... tests. Sådan bliver det desværre fordi, Albertslund har fået afslag på at droppe de nationale test. Det er et paradoks, for argumenterne for at sætte testene på pause er ellers indlysende. De måler ikke rigtigt, de virker ikke, og fejlene er ikke rettet endnu. Men Børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), står fast og nægter Albertslund af fritage vores børn fra testen.

arrow Læs også: Albertslund får afslag på at droppe de nationale tests

Man skulle mene, at der efter måneders nedlukning - som ovenikøbet blev forlænget i sidste sekund her i vores by - er brug for nærvær, samvær og fællesskab. Brug for at investere i trivslen, så fagligheden kan få luft under vingerne. Men nej - ministeren vil have tests.

Børne- og undervisningsministeren skriver i sit afslag, at det er vigtigt at få afdækket omfang og karakter af de faglige udfordringer, som nedlukningen har medført. Men de måler jo skævt og kan kun bruges på et overordnet niveau. Det viser bare at vores tillid til lærernes faglighed og skolernes håndtering er større end ministerens.

Vi ville i stedet for tests give skolerne i Albertslund frihed til at arbejde med de sociale og trivselsmæssige udfordringer. Efter at eleverne har været afkoblet den normale skolegang og samværet med klassekammeraterne i mere end et år, er der brug for at bygge bro. Vi finder det helt meningsløst at nedprioritere tiden til netop genoprettelse af elevernes trivsel til fordel for nationale tests.

Det var også årsagen til at Albertslund søgte om at blive fritaget fra testene: de nationale test er unødigt tidskrævende og kan påvirke elevernes motivation negativt.

Vi håber, at det snart er slut - helt slut - med at Albertslunds skoleelever skal trækkes igennem nationale test der måler skævt, kræver opmærksomhed og energi fra både elever, lærer og pædagoger, som var bedre brugt på at skabe en god skole med plads til leg og læring.


KONTAKT OS

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?