18. maj 2021
.
.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ø og Å forklarer institution til 180 børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ø og Å forklarer institution til 180 børn
Opdateret 26. april 2021 kl. 07:58
Debat Albertslund Posten - 26. april 2021 kl. 07:55
Af Leif Pedersen, medlem af kommunalbestyrelsen for SF:

Ø og Å begrunder i deres debatindlæg den 22. april, hvorfor de stemte for sagen om en institution til 180 børn. I debatindlægget opstiller de deres bevæggrunde, nemlig at der i den sag var nogle særlige omstændig der lå til grund for indstillingen, hvorfor de indgik i den enstemmige beslutning i KB i marts - og argumentationen for at deltage er også helt fair.

arrow Læs også: Børnepasning splitter politikerne

Men samtidig rammer Ø og Å jo netop ned i, hvorfor SF stemte imod en låsning på 100 børn på sagen i april, nemlig at der kan være behov for plads til fleksibilitet når der skal bygges institutioner, den mulighed for fleksibilitet ønsker SF at holde åben. Som jeg også nævnte i mit forrige indlæg, så adskiller SF's generelle standpunkt om størrelsen på en institution ikke fra den forslagsstillerne fra DF havde, men vi ønsker altså at tage stilling fra sag til sag og se på de konkrete muligheder.

Derfor bliver det også morsomt når Ø og Å begynder tale om teknik og størrelse som SF's afgørende parameter for byggeriet af en institution.

Som jeg også skrev forleden dag, er vi i SF optaget af "Trygge og udviklende rum for børnene. Et godt (arbejds-) miljø for både børn og voksne". Det betyder noget, hvilke rammer vi byder børnene inde i bygningerne i form af, overskuelige rum, overskuelige grupper, overskuelige relationer og gode og dygtige pædagoger og hjælpere". Det er noget af det som også bliver væsentligt når vi i SF skal beslutte os.

Hertil kan I så tilføje SF lange kamp for minimumsnormeringer, og SF vil også gerne slå et slag for, at vuggestuebørn først overflyttes på børnehaven når de 3 år i stedet for de 2 år og 10 måneder som p.t. er gældende i Albertslund.

De emner er meget mere end blot teknik og størrelse, hvilket jo er står lidt i kontrast til Ø's og Å's, som i deres debatindlæg virker stærkt optaget af lige netop størrelse.

arrow DEBAT: Ø og Å stemte for at bygge en ny institution til 180 børn
21. april 2021 kl. 14:15 Opdateret: kl. 09:21

KONTAKT OS

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?