6. august 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Mere for mindre - hvordan?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Mere for mindre - hvordan?
Debat Albertslund Posten - 02. juli 2020 kl. 05:22
Af Albertslund Lærerkreds, vedtaget på generalforsamlingen 24. juni
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Albertslund Kommune skal igen igen spare penge. På nogle arbejdspladser er stillinger nedlagt med afskedigelser til følge. Det er på ingen måde en ønskelig situation for nogen, slet ikke set i lyset af, at kolleger i hele kommunen vurderede sammenhængen med arbejdsopgaver og tid til at løse dem som en af de fem største udfordringer i arbejdslivet i trivselsmålingen i 2018.

På skolerne rammes lærerne nu af det, vi kalder en omvendt salamimetode ved at pålægge den enkelte lærer "lidt" flere opgaver. Det er vores oplevelse, at det er sket over mange år, og nu er "lidt" mere blevet for meget.

Som arbejdsgivere har I pligt til at sikre, at arbejdsmiljøet er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt, og at de ansatte arbejder under sikre og sunde forhold. I den seneste måling af professionel kapital, som er foretaget på skolerne i Albertslund, er udbrændthed, søvnbesvær og arbejds- privatlivskonflikt tre parametre, hvor scoren er mere end 10 point højere for de ansatte på skolerne i Albertslund end landsgennemsnittet. Det er ikke forsvarligt.

Kommunalbestyrelsen har i budget 2020 vedtaget, at lærerne årligt skal undervise 760 timer i gennemsnit, der svarer til lidt over 25 lektioner pr. uge. 25 lektioner betyder i praksis 25 timers arbejde inkl. frokost og tilsyn med børn. I gennemsnit har hver lærer der ud over ca. 4 timers fællesmøder pr. uge. Tilbage er der små 11 timer til alle andre opgaver i tilknytning til undervisningen.

I skoleåret 2020/2021 hæves lærernes gennemsnitlige undervisningstimetal fra 724 timer om året i praksis (742 var budgetudmeldingen) til 760 timer om året.

Vejledere (læse-, matematik-, IT-, AKT-, SSP osv.), lærere på efteruddannelse, tillidsvalgte, skemalæggere m.fl. reduceres i deres undervisningstid for at kunne løse disse opgaver. Med den nye økonomiske ramme vil dette betyde en urimelig stor undervisningsmængde for alle de lærere, der ikke bliver reduceret.

Derfor anbefaler lærerne i Albertslund - under de nuværende omstændigheder, at

o al efter- og videreuddannelse indstilles

o alle projekter, som kræver koordination, droppes

o al mødevirksomhed på skolerne drøftes og evt. gennemførelse vedtages af deltagerne

o alle ekstramøder vedr. elever (rådsmøder, møder med PPR, børnepsykiatrisk afdeling osv.) lægges i undervisningstiden og vikardækkes

o der træffes politiske valg, der sikrer sammenhæng mellem ambitioner og ressourcer.


KONTAKT OS

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?