18. september 2020
debat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Klasse-størrelser i børnenes by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Klasse-størrelser i børnenes by
Debat Albertslund Posten - 16. januar 2020 kl. 12:45
Af Maiken Bryde Amisse, kredsformand for Albertslund Lærerkreds, Kreds 25:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den årlige høring vedrørende de nye børnehaveklasser i Albertslund er netop gennemført og på næste møde i Børne- og skoleudvalget skal politikerne tage stilling til skoletilknytningen for de nye, nysgerrige børn og deres forældres.
I høringsmaterialet er der opstillet fem modeller, som alle peger på 11 nye klasser med mange elever i hver. Albertslund Kommune anbefaler selv en model, hvor der i 8 ud af de 11 nye klasser vil være 25 elever. Det er mange. Alt for mange.
Albertslund Lærerkreds har derfor taget os den frihed at foreslå en helt sjette model med 12 klasser i stedet for 11. Det vil betyde små 22 elever i hver børnehaveklasse.

Det giver børnehaveklasseleder og sidenhen lærerne langt bedre mulighed for at kunne lykkes med opgaven om at skabe de bedste rammer for eleverne. Børn i Albertslund Kommune skal have den bedste start på skolelivets faglige og sociale glæder og udfordringer. Ifølge Syddansk Universitet har indskolingsbørn i Albertslund flere udfordringer end normalt også i forhold til sammenlignelige kommuner.

Elevernes socioøkonomiske baggrund og skoleparathed stiller store krav til skolerne. Færre elever pr. klasse vil være med til at understøtte det enkelte barns udvikling i samspil med de professionelle voksne og samtidig markere, at Albertslund er Børnenes By for dem, der er i skolen nu og dem, der lige om lidt skal stifte bekendtskab med folkeskolen.


KONTAKT OS

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?