14. april 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Katarina Sundelin/Katarina Sundelin / PhotoAlto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ja, SF har beskidte hænder - heldigvis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ja, SF har beskidte hænder - heldigvis
Debat Albertslund Posten - 25. februar 2021 kl. 05:45
Af Else Morthorst, formand for SF Albertslund, Leif Pedersen, KB-medlem for SF og Vivi Nør Jacobsen, spidskandidat for SF.

Sagen om AMC er gjort til et 'enten-eller'. På en falsk præmis, skal man vælge mellem enten en støjvold og et naturprojekt i Hyldager Bakker, eller et AMC. Det er en falsk præmis fordi kompromisset var muligt - hvis et flertal i KB havde villet det. Det ville A, B og V ikke.

Vi, i SF, bliver anklaget for at have beskidte hænder i AMC-sagen. Vi tilstår. Det er rigtig nok. Og vi ville gøre det igen, for hellere have beskidte hænder af at have arbejdet for et kompromis om AMC, end rene hænder fordi vi intet havde gjort. Vi har siden 2018 arbejdet aktivt for et kompromis, men vi lykkedes ikke.

2018 var året, hvor det stod klart, at der ikke var et flertal for at bevare AMC. Derfor gik vi ind på at finde andre veje frem, og vores forslag har strakt sig fra at lade maskinerne på AMC overgå til el, finde en ny placering for baner og klubhus, udfordringer af advokaters udlægninger af lovgivningen, og gravet fakta og muligheder frem i lyset. Det resulterede i en dialog med Erhvervsstyrelsen om en bevaring af den nuværende placering eller en evt. flytning til Hyldagergrunden, noget som Socialdemokraterne, Venstre og Radikale med deres beslutning i februar 2021 ikke ønskede at afprøve. Og så stopper sagen her - desværre - med at A, B og V lukker AMC.

Der er mange stemmer i debatten i kølvandet på beslutningen - heldigvis - og de viser med al tydelighed, at sagen ikke er simpel. I SF erkender vi at have tabt det politiske sværdslag, men tag ikke fejl for det er ikke os, det er synd for. Det er alene synd for de unge, der fra november ikke længere har deres klub, men heller ikke har et nyt sted at være. De skal igen vente videre i uvished, fordi A, B og V traf beslutningen om at lukke deres klub, uden at have konkrete planer for hvad, der så skal ske. I SF vil vi lægge os i selen for at AMC's medlemmer bliver reelt inddraget og får ret til at præge, hvad der skal sættes i stedet for motorcross og go-cart.

SF har to mandater ud af 21 i kommunalbestyrelsen, men vi går efter at blive flere og har appetit på mere ansvar. Vores tilgang til politik er, at få mest mulig indflydelse ud af vores mandater. Det betyder, at vi indimellem tillægges ansvaret for beslutninger, vi end ikke har taget - som med AMC. At arbejde for kompromisser risikerer at give beskidte hænder. Det er en risiko vi også vil tage i fremtiden, for vi vil hellere involvere os, arbejde for forandring og søge kompromisset, end at stå på sidelinjen med de rene hænder godt nede i lommerne.


KONTAKT OS

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?