29. juli 2021
17ALP Svømmehal2
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Forskel på kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Forskel på kommuner
Debat Albertslund Posten - 15. juni 2020 kl. 05:00
Af Tanja Kepser, Porsager 67, Albertslund

Som mor til tre konkurrencesvømmere, hvoraf de to svømmer i AIF Svømning og den ene i VI39 i Vallensbæk, så undrer det mig, at der fra kommunernes side stilles så forskellige faciliteter og mulighed til rådighed for de unge svømmere.

Seneste i en række eksempler er genåbningen efter corona-nedlukningen, hvor Albertslund kommune ikke er klar. Svømmehallerne skulle først åbne i fjerde bølge i slutningen af august, men Dansk Svømmeunion har gjort en stor indsats for at få svømningen i gang tidligere.

Stor var derfor glæden hos vores børn, da det blev meldt ud, at svømmehallerne kunne åbne igen.

AIF Svømning har løbende været i dialog med kommunen omkring genåbning af svømmehallerne. Det har ikke været noget problem i de fleste kommuner - hos VI39 var svømmerne tilbage i vandet i torsdags den 11.06.20 og hos vores anden nabokommune Taastrup var svømmerne i vandet lørdag den 13.06.20, men i Albertslund er billedet helt anderledes.

Her fik AIF den 10.06.20 den nedslående besked, at det er kommet bag på kommunen, at der blev åbnet for svømning her i juni. Kommunens svømmehaller er derfor på ingen måde klar til at tage imod svømmerne og man har derudover startet renovering af svømmehallerne op, så de først kan bruges pr. 1. september.

En renovering, som kommunen har kendt til, men ikke hverken informeret eller involveret AIF Svømning i på trods af den løbende kontakt, der har været.

AIF Svømning er blevet tilbudt nogle tider i Badesøen af en times varighed bl.a. kl. 7-8 i hverdagene. Morgentiderne er ikke en reel mulighed, da en stor del af vores svømmere skal være i skole kl. 8. Det er derudover tydeligt, at man på kommunen ikke har stor forståelse for, hvad det kræver at dyrke konkurrencesvømning.

Banen i Badesøen er 50 meter og går tværs over det runde bassin, der er derfor begrænsede muligheder for trænerne til at rette svømmerne, samtidig er det svært at øve vendinger og rygcrawl, da der ingen vendeflag er og væggen ikke er flad og det derfor er svært at sætte af på en ordentlig måde. Badesøen er derfor en absolut nødløsning og kan slet ikke sammenlignes med træning i en svømmehal.

Til sammenligning så svømmer mit barn i VI39 to timer ad gangen fire gange om ugen i svømmehal. Samlet vandtid og ordentlige forhold omkring konkurrencesvømningen er mere væsentlig end nogensinde efter at svømmerne har været afskåret for at passe deres træning i flere måneder. Med den manglende vandtid i juni og august bliver vores konkurrencesvømmere sat yderligere tilbage i deres træning og muligheden for at klare sig godt i konkurrencen med de andre svømmeklubber ved efterårets svømmestævner er meget lille.

Til AIF Svømnings eget stævne i foråret kom borgmester Steen Christiansen og åbnede stævnet med en fin tale, hvilket vi naturligvis sætter utrolig stor pris på. Men kære borgmester, jeg ser hellere, at du bruger din tid til en alvorlig samtale med din forvaltning om, hvordan de sammen med AIF Svømning kan skabe de bedst mulige rammer for vores konkurrencesvømmere, så vi får forhold, der matcher de omkringliggende svømmeklubber.


KONTAKT OS

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?