11. april 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Katarina Sundelin/Katarina Sundelin / PhotoAlto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Et tomt tilbud?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Et tomt tilbud?
Debat Albertslund Posten - 06. april 2021 kl. 10:17
Af Per Børsting-Andersen, Herstedøstergade 2

"Hurra" - sagde jeg den 1. april, da jeg sad med det seneste eksemplar af Albertslund Posten. "Jeg har fundet en aprilsnar."

"Nej" - sagde min kone. Avisen er fra den 30. marts.

Nå! Og øv. Så måtte jeg jo tage informationen fra Albertslund Kommune alvorligt. Det var svært.

Overskriften var "Modersmålsundervisning 2021/2022". Det lød jo fint. Der bliver gjort alt for lidt for at sikre begrebsdannelse hos tosprogede børn. Men nu kommer det sjove:

Tilbuddet indeholder kun EU-sprog og retter sig mod elever fra EU-lande, EØS-lande samt Grønland og Færøerne, og mindst en af barnets forældre, eller barnet selv, skal have status som flygtning.

Hvor mange er mon flygtet til Danmark fra fx Tyskland og Sverige? Og hvor mange familier fra lande uden for EU, der har flygtningestatus i et EU-land, har mon et EU-lands sprog som modersmål? Det bliver svært at finde en eneste, der kan optages på det kursus. Men det er måske meningen?

Jeg kan ikke tro, at Albertslund Kommune selv har fået ideen til dette tilbud. Det er - forhåbentlig - resultatet af et fedtet, symbolsk kompromis på Christiansborg, som kommunen er forpligtet til at oplyse om, men det fremtræder som en hån mod de, der virkelig kunne have gavn af et reelt tilbud. Så der burde egentlig også stå "undskyld".


KONTAKT OS

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?