21. april 2021
Tina Andersen Messaoudi og Leif Pedersen. Arkivfoto
Tina Andersen Messaoudi og Leif Pedersen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Er vores medmennskelighed flyttet ud sammen med brugen af e-boks?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Er vores medmennskelighed flyttet ud sammen med brugen af e-boks?
Debat Albertslund Posten - 06. april 2021 kl. 09:19
Af Leif Pedersen, Kom.best.medl. for SF og Tina Andersen Messaoudi, kandidat ved KV21 for SF.

Vi kan alle sammen opleve at stå i midlertidige og vanskelige situationer pga arbejdsløshed, stress, sygdom og meget andet. For andre er det et livsvilkår, at være udsat og sårbar på den ene eller anden måde.

SF mener at kommunen har en forpligtelse overfor de allermest sårbare medborgere, også når det gælder breve og beskeder, som modtages i e-boks.

E-boks har i næsten 10år været kommunernes digitale kommunikationsredskab og har uden tvivl sparet mange telefonopkald og samtaler.

Men det har også bragt et andet, og i SF's optik, stort problem med sig. Nemlig en manglende omsorg og forståelse for det menneske, som sidder og modtager, måske livsændrende breve og beskeder på e-boks på alle tider af døgnet, i weekender og på helligdage.

Derfor mener SF, at borgere i Albertlund skal friholdes fra at modtage beskeder fx om en samtale på jobcenteret, afslag på en handicapinstitutionsplads, eller andre livsændrende beskeder på dage, hvor de ikke kan få fat i en kommunal medarbejder dagen efter, fordi det skaber unødig uvished, utryghed og bekymring hos vores medborgere.

En del af borgerne er stressede og pressede i forvejen, og har ikke brug for at få en besked på en dag, hvor Rådhuset holder lukket. Derudover er det vigtigt at emnefelter og indhold i kommunens breve ikke indeholder generiske overskrifter og indhold, da det skaber unødig bekymring og stress.

SF ser det som et alvorligt problem, at der ikke udvises mere medmenneskelighed og forståelse for hvilke konsekvenser de udsendte breve kan have, for det enkelte menneske.

Ikke mindst set i lyset af de seneste historier om at flygtninge har modtaget deres "udvisningsbreve" i E-boks. Et fuldstændigt absurd scenarie og et bevis på, at vores systemer ikke tilgodeser, at det er mennesker som dig og mig, som modtager drastiske livsændrende beskeder igennem et digitalt system. Det kan vi ikke være bekendt.

Det skal gøres bedre, og SF vil arbejde for at det bliver realiseret.


KONTAKT OS

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?