25. november 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Er statsministerens behov relevant?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Er statsministerens behov relevant?
Debat Albertslund Posten - 24. oktober 2020 kl. 05:00
Af Lennart Hartmann Nielsen, folketingskandidat for Venstre, Taastrupkredsen

Er det i orden i en demokratisk proces at sige, at man ikke har behov for at svare på et spørgsmål fra en journalist?

Landets statsminister stiller op til interview i forbindelse med overborgmester Frank Jensens afgang. En journalist spørger til tidslinien for Mette F's kendskab til Frank Jensens overgreb.

Statsministeren havde ikke behov for at besvare spørgsmålet. Behov!

Men er det egentlig i orden at tage hensyn til hendes behov, når man nu stiller op til pressemøde og interview? Det er vel journalisten, der på vegne os alle stiller spørgsmålet og dermed definerer offentlighedens behov for informationer og oplysninger. Statsministerens personlige behov er jo irrelevant for journalisten og for offentligheden.

Det er faktisk utroligt, at hun slap afsted med denne besked til journalisten. Det syntes at være i orden at bruge journalisten og pressemødet til at promovere sig, men når der bliver stillet spørgsmål stopper det. Det er vel sådan set den symbiose, der er grundlaget for pressemøder.

Politikeren kommer med et budskab og bruger journalisten som formidler, ligesom journalisten bruger pressemødet som en del af sit erhverv. Der er således en gensidig afhængighed.

Tænk en gang, hvis alle, der fik kritiske spørgsmål ikke havde behov for at svare. Hvad ville der ske med gensidige afhængighed mellem politiker og journalist og dennes kritiske journalistik?

Det er utroligt arrogant og en ommer, statsminister.


KONTAKT OS

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?