20. september 2021
Henrik Skude. Arkivfoto
Henrik Skude. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Er der trygt i Albertslund?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Er der trygt i Albertslund?
Debat Albertslund Posten - 28. juli 2021 kl. 05:38
Af Henrik Skude. Formand for Natteravnene i Albertslund

Mange borgere i Albertslund føler sig utrygge f.eks. når de opleveren gruppe af højtråbende unge i Kanalgaden eller når mørket falder på.

Når utryghed er en følelse, preller nok så mange argumenter af. Hvis jeg eksempelvis føler med utryg ved store hunde eller ved at flyve nytter det ikke noget, at nogen fortæller mig, at de ikke er bange. De er aldrig blevet bidt eller har aldrig oplevet noget ubehageligt på en flyvetur.

Det eneste, der er at gøre, er at konfrontere det, man er utryg ved. Bevæge sig ud på gaden - gerne sammen med andre - og opleve at gruppen af højtråbende unge ikke gør dig noget. Når man når lidt længere, kan man begynde at nikke og hilse. Bare det, at man har hilst på hinanden, gør det endnu mindre sandsynligt, at man vil gøre hinanden noget. Jeg havde engang en veninde, der gik på en øde vej en aften. Bag ved hende gik to unge mænd. Det gjorde hende lidt utryg. Hun stoppede op, kiggede på de unge og spurgte om de kunne sige hende hvad klokken var. De svarede høfligt. Isen var brudt. Utrygheden var forsvundet.

Alle kan bede om at få en prøvetur som Natteravn. Man skriver en mail til albertslund@natteravnene.dk om, at man ønsker en prøvetur. Så bliver man kontaktet af mig eller en anden fra bestyrelsen og vi laver en aftale. På dagen får man en kort briefing af to erfarne ravne og får en gul jakke på, så man kan komme tre ravne på gaden.

Som sagt kan alle bede om at få en prøvetur. Jeg tænker at tryghed/utryghed kan blive et tema op til kommunalvalget i november. Derfor er det måske en god ide for kandidater at komme med en tur med Natteravnene og opleve virkeligheden.


KONTAKT OS

Synes du, at kommunen er der for dig?