17. april 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Er ATP færdige med Radiogrunden - og hvad skal de have lov til?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Er ATP færdige med Radiogrunden - og hvad skal de have lov til?
Opdateret 01. marts 2021 kl. 09:17
Debat Albertslund Posten - 01. marts 2021 kl. 09:05
Af Hediye Temiz og Martin Rytter, Det Radikale Venstre, Albertslund:

Det blev i 2020 klart, at kommunen ikke kunne give ATP ejendomme lov til at rydde skoven på Radiogrunden for at bygge endnu flere boliger i kommunen. Det var ikke uden sværdslag og en stor indsats fra "Bevar Vestskoven", at sagen endte som den gjorde.

Projektet døde, da det blev klart at man ikke kunne lave landzone om til byzone - når der samtidig var så mange andre byggerier i gang i byen.

De fleste har nok håbet sagen dermed var lukket - og at kommunen, vejdirektoratet eller andre på et tidspunkt kunne erhverve området - og udlægge det til fredskov, som det hele tiden har været intentionen.

Men er sagen nu virkelig lukket?

En henvendelse til ATP-ejendomme om deres fremtidige planer for området har modtaget det svar, at man "har en løbende dialog med Albertslund Kommune om ejendommen", samt at "ethvert nyt projekt vil blive til i samarbejde med Albertslund Kommune.". Som svar på spørgsmålet, om man vil sælge området (til kommunen, en fond eller anden part for at det kan udlægges til skov) - der er svaret simpelt at ejendommen "ikke er til salg".

Det er altså ATP's udmelding når man spørger dem direkte.

ATP er sat i verden for at skabe "gode stabile afkast" på deres investeringer. Tror nogen på, at ATP ikke leder efter en mulighed for at skabe et "godt stabilt afkast' via et projekt på Radiogrunden?

Det er vel egentligt slet ikke spørgsmålet. Selvfølgelig gør de det.

Spørgsmålet er tværtimod: hvad skal ATP så egentligt have lov til?

Da de købte ejendommen for mange år siden - der købte de i praksis 6 hektar "ubrugelig skov", en gigantisk sendemast og en gammel transmissionsbygning - og et område der i henhold til lokalplanen alene må anvendes til teleformål.

Dette har ikke ændret sig gennem årene. De er i øvrigt aldrig blevet lovet andet af kommunalbestyrelsen i Albertslund Kommune, som er de eneste der kan sige ja at det skal ændre sig.

Lokalplansændringer besluttes af kommunalbestyrelsen.

ATP har ikke mere krav på at skabe et 'profitabelt projekt' ved at rive bygningerne ned og anvende grunden til andet end teleformål - end at en tilfældig husejer i Albertslund har krav på at rive deres hus ned og bygge et 15 etagers højhus midt i et villakvarter i Albertslund.

Begge dele besluttes alene af kommunalbestyrelsen.

Tænk lige over det: ATP holder fast i ejendommen. Selvom det koster dem penge hver måned. Selvom de er sat i verden for at skabe "gode stabile afkast". ATP må altså have en tro på, at de kan få et politisk flertal til at acceptere et 'profitabelt projekt' på Radiogrunden.

Det politiske flertal er afgørende for, hvad ATP får lov til på Radiogrunden.

Der er kommunalvalg lige om lidt:

Hvad vil de enkelte partier egentligt acceptere på Radiogrunden, hvis ATP vil bruge området til andet end teleformål?

Vi fra Radikale Venstre ser helst området permanent udlagt til skov. Det var oprindeligt intentionen. Vi har brug for mere skov og flere grønne områder - ikke det modsatte.

Vi kan (under de rigtige omstændigheder) måske acceptere en udvikling af Radiogrunden som:

1) kan komme alle kommunens borgere til gode (eks. kulturinstitution eller skovbørnehave, hvor man ikke bygger tættere end der allerede er på grunden)

2) og som samtidig sikrer at skoven og naturen på området permanent beskyttes.

Hvis ikke et projekt lever op til disse to kriterier - så har vi det fint med, at ATP fortsat står med 6 hektar "ubrugelig skov", en gigantisk sendemast og nogle gamle bygninger der kan anvendes til teleformål.

De er aldrig blevet lovet andet.

Hvad med jer andre partier? DF? SF? Socialdemokratiet? Enhedslisten? Konservative?, Alternativet? Venstre? Og også de partier som ikke er i kommunalbestyrelsen i dag?

- Hvad kan I helt konkret acceptere at ATP ejendomme (eller andre) gør med Radiogrunden?

- Hvilke kriterier skal et projekt indfri for at I vil ændre lokalplanen?


KONTAKT OS

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?