20. september 2021
Legepladsen på Herstedvester skole. Arkivfoto
Legepladsen på Herstedvester skole. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Der har været sikkerhedstjek på legetårnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Der har været sikkerhedstjek på legetårnet
Debat Albertslund Posten - 28. juli 2021 kl. 07:58
Af Frederik Lerche, Miljø og Teknik, Albertslund Kommune

Kære Peter Krøner,
Tak for dit debatindlæg af 20. juli om Herstedøster Skoles nye legetårn og din bekymring for børnenes sikkerhed.

arrow Læs også: DEBAT: Legeredskab på Herstedøster skole er en ommer

Selvfølgelig skal et legetårn være sikkerhedsgodkendt, inden det bliver sat op. Derfor blev der forud for indvielsen af legetårnet foretaget en sikkerhedsinspektion af legetårnet. Her blev forvaltningen bekendt med de manglende håndgreb på legetårnet, som vil bidrage til, at børnene kan kravle op i tårnet med et sikkert greb og fodfæste - særligt i vådt vejr. Forvaltningen bad derfor leverandøren om at montere håndgrebene hurtigst muligt. Desværre er leverancen efterfølgende meldt forsinket.

Som konsekvens af den ekstraordinære lange leveringstid har forvaltningen derfor valgt at afspærre tårnet, indtil arbejdet er udført.

De øvrige bekymringer i dit debatindlæg er ikke nævnt i sikkerhedsinspektionen, da legetårnet ellers er blevet opført i overensstemmelse med gældende standard DS/EN 1176: 2017 og produktsikkerhedsdirektivet, hvilket er den anerkendte kvalitetssikring, forvaltningen benytter til legetårne. Leverandøren henviser i mellemtiden til, at producenten har leveret et godkendt legetårn også uden håndgreb.

Det betyder, at rutsjebanen både er lovlig og sikkerhedsmæssig forsvarlig. Afstanden mellem etagerne er ligeledes lovlig og udført sikkerhedsmæssigt forsvarligt, da disse er skærmet ind. Håndgrebene vil som førnævnt samtidig fungere som trin, hvilket imødekommer afstanden mellem "smalle lister".

Forvaltningen ser frem til genåbning af legetårnet, der er sikkerhedsgodkendt jf. Dansk Standard (DS), så snart montagen af håndgrebene er udført.


KONTAKT OS

Synes du, at kommunen er der for dig?