17. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Byudvikling med respekt for et bedre Albertslund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Byudvikling med respekt for et bedre Albertslund
Debat Albertslund Posten - 28. september 2021 kl. 06:00
Af Claus Rasmussen, spidskandidat for Venstre, Jægerhusene 71:

Fremtidens Albertslund grundlægges i disse år. Det vidner de mange byggeprojekter der er i gang i byen om og endnu flere projekter er på tegnebrættet.

Dog skal byudviklingen ske i respekt for nærmiljøet. Når man f.eks. bygger i landsbyerne, bør arkitekturen tilpasses området således at det passer ind i det eksisterende bybillede. Projektet Hyldager bakker har ændret radikalt på betingelserne for en klub og projektet i Roholmsparken er helt fejlplaceret, hvilket høringssvarene også klart tilkendegav.

Sådan kan det ikke fortsætte og derfor er det interessant at følge udviklingen af masterplanen for fængselsgrunden. Her ønsker Venstre at der tages hensyn til de smukke omgivelser der er omkring Egon Olsens vej og at projektet finansierer en tunnel under jernbanen i forbindelse med bygningen af Mobilitetshuset. Således kan to bydele bindes direkte sammen med kulturelle aktiviteter på den ene side og uddannelsestilbud på den anden uden at alle skal "trække" cyklen igennem centeret.

Venstre ønsker derfor en stadsarkitekt i planlægningsperioden. En stadsarkitekt der har et ansvar for at bydelene hænger bedre sammen og forme den langsigtede udvikling af Albertslunds arkitektoniske udtryk.

Men det overordnet ansvar ligger naturligvis stadigvæk hos politikerne. Her styrer socialdemokratiet vejtromlen og den stopper kun hvis den støder ind i en større forhindring. Stem derfor den 16. november for en respektfuld byudvikling, om 4-8 år er det for sent.


KONTAKT OS

Rejser du til udlandet i år?