5. december 2020
Her bygges boliger. Rådhus Have ved aftentide. Foto: Kenni Flink
Her bygges boliger. Rådhus Have ved aftentide. Foto: Kenni Flink
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Boliggaranti for studerende - også for nyuddannede unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Boliggaranti for studerende - også for nyuddannede unge
Debat Albertslund Posten - 31. juli 2020 kl. 05:39
Af Kenni Flink. Medlem af kommunalbestyrelsenfor Alternativet

debat deres fremtid.

I Albertslund består boligmassen for studerende af ca 11% af den samlede boligmasse, inden de mange nyopførte boliger står klar de kommende år.

Vi er højdespringere når det handler om studieboliger, men det skal ikke gøre at vi slækker på niveauet af ungdomsboliger - vi skal have flere billige boliger til studerende.

Samtidig står vi med en byudvikling hvor der inden for få år er flere hundrede, endda måske flere tusinde nye boliger klar til nye albertslundere!

Og hvem skal så bo dér?
I de sidste 2,5 år har jeg og Alternativet i Albertslund kæmpet for en boliggaranti for nyuddannede unge!

Med små 11% af boligmassen som studieboliger er det i mine øjne uambitiøst, ikke at målrette en kommunal boliganvisning til nyopførte lejemål, kommunale som private. Det lykkedes ikke ved sidste års budgetforhandlinger, hvilke gjorde vi står uden for budgettet, men vi tager en tur mere igen i år.

Samtidig har omkring 33% af albertslunderne folkeskolen som højeste uddannelse, og ledigheden ligger over landsgennemsnittet.

Ud fra disse faktorer, mener jeg derfor at vi bør tænke alternativt, ambitiøst og socialt bæredygtigt når vi kigger ind i den kommende byudvikling!

Set ud fra den sociale bundlinje, er dette forslag en del af den optimale løsning hvis vi skal ændre den økonomiske deroute i Albertslund kommune, UDEN at ekskludere Albertslundere der har det svært nok i forvejen.

Samtidig byder vi velkommen til nye albertslundere, som ikke er født og opvokset i byen, men giver den bedste mulighed for at besvare OG fornye det Albertslund vi kender samt er økonomisk bæredygtigt.

Dét er alternativet.


KONTAKT OS

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?