3. april 2020
Galgebakken. Prøvehus.
Galgebakken. Prøvehus.
Foto: Benny Klausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bo-Vest gætter..

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bo-Vest gætter..
Debat Albertslund Posten - 24. januar 2020 kl. 05:43
Af Benny Klausen, Galgebakken Vester 8-3
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bo-Vest gætter på hvor stort varmetabet vil blive til krybekælderen, når der lægges gulvvarme uden isolering, i Galgebakkens huse.
Bo-Vest vil stadig ikke oplyse hvor meget det koster at opvarme jorden under Galgebakken. Det er sikkert fordi de ikke ved det!
Når de ikke ved det, må de gætte, og det kan vi se de har. Vi har nemlig fået oplyst hvad vores husleje og varmeudgift vil være efter renoveringen.
Bo-Vest har endnu ikke fået en byggetilladelse til renoveringen, og ved ikke hvordan husene skal renoveres. Derfor har Bo-Vest gættet sig til varmeudgiften.
Bo-Vest har et frenetisk forhold til Galgebakkens krybekældre. Fra første møde med de nye rådgiverfirmaer om renoveringen, i september 2013, og til nu, har Bo-Vest arbejdet ud fra den påstand, at isolering af loftet i krybekælderen er for dyrt og besværligt. Lige nu ser det mest ud som de bare ikke vil gøre det. Det på trods af at planen om opvarmning af kælderen er umulig.
Planen er ikke bæredygtig, den respektere ikke klimaet, og den ikke grøn. Den er sort.

arrow Læs også: DEBAT: Svar til Benny Klausen om renovering af Galgebakken

Bo-Vest har påstået at arbejdet i krybekælderen vil koste 200 mill kr, men har endnu ikke indhentet et eneste tilbud på arbejdet i kælderen. Derfor er de 200 mill kr. et dårligt gæt. Der er, efter 6 års arbejde, endnu ikke lavet en opmåling af de 586 krybekældre, og har ikke beregnet prisen på de mange nye kælderdøre. Bo-Vest ved ikke hvor meget af kælderen der har lav højde, eller hvor meget af kælderen hvor der er højt til loftet. Husene syd for parkeringsplads B er bygget på opfyldt jord og i nogle af de kældre , er højden mere en 2 m. Her er besværet med isoleringen mest at man skal have en stige med i kælderen for at nå loftet.

For at undgå at isolere loftet i krybekælderen, er det Bo-Vests plan at lave gulvvarme uden isolering og dermed opvarme kælderen, at lægge ekstra meget isolering på facader og tag, og med en samlet varmetabsberegning, håbe på en dispensation fra bygningsreglementet.
Det er en virkelig tåbelig plan, som betyder en meget stor huslejestigning.
Vi er blevet lovet en huslejestigning på 4%, og vi kan ikke acceptere en stigning på 17% til opvarmning af jorden under vores huse.

Det kan blive nødvendigt for VA’s bestyrelse at finde nogle klogere samarbejdspartnere.

arrow DEBAT: Skal et andet boligselskab administrere Galgebakken?
08. januar 2020 kl. 11:51 Opdateret: kl. 11:51

KONTAKT OS