4. august 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bevar Vandgrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bevar Vandgrunden
Opdateret 10. september 2020 kl. 08:35
Debat Albertslund Posten - 10. september 2020 kl. 08:30
Af Viggo Madsen, Horsbred 193, Vallensbæk:

Når et område som Vallensbæk Nordmark forvandles fra landbrugsjord til boligområde, som det skete i slutningen af 1960érne/begyndelsen af 1970érne, er det vigtigt at bevare så meget som muligt af de tilbageblivende naturområder, specielt i Nordmarken som ikke er født med de samme naturkvaliteter som Vallensbæk Landsby og Vallensbæk Syd.

Kommunalsammenlægninger og forsøg herpå viste klart at en del af de omliggende kommuner mente at Nordmarken ville passe bedre sammen med dem end med Vallensbæk.

Vallensbækborgere og politikere har energisk og dygtigt forhindret dette - ikke mindst ved at binde kommunen bedre sammen fra Nord til Syd samt ved at forøge antallet af indbyggere.

Flere indbyggere er godt men det må ikke være på bekostning af gode nærområdefaciliteter, og det er efter min mening i dagligdagen mere vigtigt hvad der er inden for 500 m end hvad der er inden for 1 km - det man kan gå til bliver brugt langt mere end det man skal bruge bil til.

Jeg flyttede til Vallensbæk i 1969 og min søn begyndte i 2 b på Pilehaveskolen og på byggelegepladsen "Byggeren" (tæt på hvor Pilehavehus ligger i dag), og min datter begyndte i børnehave i samme institution som "Byggeren" i 1978 og på Pilehaveskolen i 1982.

Hvor legede de så med deres kammerater når skoledagen og institutionerne lukkede?

I det område som nu kaldes Vandgrunden, som med vild og frodig vegetation var spændende for børnene.

De er nu flyttet hjemmefra for lang tid siden, men for mig er turen md hunden nu for før ofte "rundt om søen på Vandgrunden".

Det Konservative Folkeparti udgav i forbindelse med kommunevalget i 1993 en 38 siders valgbog: "VALLENSBÆK - den grønne kommune"

med et kort over kommunen og følgende valgoplæg:

"Fold kortet ud og se din grønne kommune. I 1978 udsendte vi en lille valgbog, som viste hvordan vi ville gøre Vallensbæk færdig. Vi skrev forneden: Lad planerne blive til virkelighed xC. Liste C fik flertal igen, og planerne blev til virkelighed. Vi siger fortsat: Lad udviklingen og den sunde økonomi fortsætte xC"

Kortet viser klart at for beboerne i Nordmarken nord for Tværbækvej er det eneste naturområde inden for 500 m Vandgrunden, og jeg vil derfor bede Kommunalbestyrelsen genoverveje deres beslutning om at ødelægge dette naturområde, som med natur og rigt fugleliv har været der langt tidligere end Nordmarken blev udbygget.

Jeg have i 1970 et ynglende lærkepar i min have og talrige solsorte flyttede hurtigt efter også ind.

I dag er her ikke mange sangfugle mere men et stadigt voksende antal krager, råger, skader og alliker, så lad os dog bevare den naturrigdom vi har i Vandgrunden.


KONTAKT OS

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?