28. februar 2021
Vivi Nør Jacobsen. Arkivfoto
Vivi Nør Jacobsen. Arkivfoto
Foto: kim wendt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Beskyt vores drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Beskyt vores drikkevand
Opdateret 19. januar 2021 kl. 10:20
Debat Albertslund Posten - 19. januar 2021 kl. 08:47
Af Vivi Nør Jacobsen, SF's spidskandidat til Kommunalvalget 2021

Der er rester af sprøjtegift i halvdelen af grundvandet. Det viser nye tal fra GEUS, og det er tal der skræmmer, for i Danmark er rent drikkevand vores guld. Rent drikkevand er lig med livskvalitet og sundhed.

Derfor bakker vi i SF fuldstændigt op om den kampagne, som Danmarks Naturfredningsforening, DN, netop har søsat. Kampagnen går på at sikre, at der ganske enkelt ikke er pesticider i dit drikkevand. Konkret betyder det et nationalt forbud mod brugen af pesticider i alle områder, hvor man indvinder grundvand til drikkevand.

I Albertslund bliver der arbejdet for at sikre drikkevandet, men vi kæmper mod fortidens synder. Her i byen er grundvandet truet af forurening fra industri, renserier og værksteder og tidligere tiders brug af pesticider. På www.albertslund.dk kan man læse at "De mange forureninger udgør den største trussel mod indvindingen af drikkevand i kommunen". Samtidig er fakta, at det meste af vores drikkevand kommer fra boringer uden for kommunegrænsen.

Netop derfor er DNs kampagne relevant. Vi skal vi sørge for at stoppe den forurening, som sker nu og i fremtiden - både lokalt og nationalt - for at beskytte drikkevandet.

For os i SF er det uforståeligt, at vi ikke for længst har sagt nej tak til at hælde sprøjtegifte ud på de områder, som vores drikkevand kommer fra i hele Danmark.

På Christiansborg har SF derfor bedt ministeren svare på, hvornår hun fremsætter et forslag om forbud mod salg af sprøjtemidler til private og forbud mod brug på offentlige fællesarealer.

Imens afventer vi lokalt i Albertslund en opfølgning på den handleplan mod forurening af vores drikkevand, som har været i gang i årene 2017-2020. Vi håber på at se forbedringer, så vi også kan tage et glas vand fra hanen i Albertslund i morgen og årene der kommer.


KONTAKT OS

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?