10. juli 2020
03ALP Kenni Flink
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Alternativet vil have kulegravet processen omkring AMC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Alternativet vil have kulegravet processen omkring AMC
Debat Albertslund Posten - 30. maj 2020 kl. 06:00
Af Kenni Flink (Alt.), medlem af kommunalbestyrelsen:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ifølge Alternativet er der noget der ikke hænger sammen når det handler om de fremlagte dokumenter vedrørende fremtiden for AMC. Partiet ønsker processen kulegravet og fuld gennemsigtighed.

Siden første mødesag i kommunalbestyrelsen om AMC og Hyldeager Bakker, har Alternativet været skeptisk og imod at AMC skulle flytte andetsteds. De seneste par uger har jeg fået en række henvendelser fra borgere omkring AMC's nye placering som er foreslået skulle ligge på rundel 5 på Stadion.

De sidste par uger har jeg modtaget en række forskellige henvendelser fra borgere og grupper med oplysninger i sagen om AMC's fremtid som jeg ikke har været bekendt med før. Det finder jeg yderst problematisk, og bekymrende at borgere kan give en dybere indsigt i faktuelle omstændigheder i visse dele af sagen, end vi har fået igennem forvaltningen når det handler om oplysninger i sagens forløb. Yderligere har jeg ladet mig fortælle at responstiden på anmodninger om aktindsigt er blevet forhalet, hvilket jeg finder ganske alvorligt.

Sagen skal afgøres på et 100 procent oplyst grundlag. Jeg erkender at sagen har været kompleks og svær at finde hoved og hale i fra start af, da der har været mange detaljerede bilag og ændringer i sagen. Dog mener jeg at der er noget der ikke helt hænger sammen i forløbet.

Jeg tror ikke at der er nogle der med hånden på hjertet kan finde hoved og hale i sagen da der har været utrolig mange dokumenter og ændringer samt pludselige nye oplysninger og for nogle ikke kendte oplysninger fra borgere man pludselig kommer i besiddelse af, som burde komme fra kommunen. Så bliver man en smule rundtosset. Derfor har jeg bedt om en kuglegravning i sagens forløb, så vi alle får et samlet overblik over sagen, med dertilhørende anmodninger om aktindsigter, spørgsmål til ministerier og forløbet generelt.

Om AMC's fremtidige placering har jeg ikke ret meget nyt at melde. Jeg har stadigvæk ikke set et argument for at der ikke kan være et anlæg på nuværende placering, da der ikke er tale om nyopført anlæg men renovering, og derfor mener jeg ikke at argumentet for at de ikke kan blive liggende holder, da det ikke handler om at bygge men bevare noget der i forvejen ligger i den grønne kile.

Alligevel er der en lille nyhed omkring forslaget om placeringen på Rundel 5 på stadion.

Vi kommer ikke til at støtte en placering på stadion. Med udsigt til en byudvikling med flere tusinde nye borgere og en vision om et grønt og sundt Albertslund, giver det ingen mening at nedlægge grønne sportsarealer. Samtidig er der nogle forhold med forsyninger af blandt andet vand der gør at det virker håbløst at placere AMC på området, hvilke jeg også kommer til at spørge mere ind til.

AMC's pædagogiske tilbud skal bevares, og jeg mener det bør blive på den nuværende placering og det vil jeg arbejde for da jeg mener det stadigvæk er muligt, det handler om viljen.


KONTAKT OS

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?