4. juni 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Alternativet: Nej-partierne bør tage stilling til håndsrækning fra Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Alternativet: Nej-partierne bør tage stilling til håndsrækning fra Folketinget
Debat Albertslund Posten - 24. april 2020 kl. 05:00
Af Kenni Flink, medlem af kommunalbestyrelsen, Alternativet:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På kommunalbestyrelsesmødet den 16. april 2020 stillede Alternativet, Enhedslisten og Venstre et fælles forslag om at give mulighed for orlov fra institutionspladser man ikke benytter sig af. Både dagpleje, børnehave, SFO og klubpladser. Forslaget var tyvstjålet med inspiration fra Gladsaxe Kommune, hvor en enig kommunalbestyrelse havde indført ordningen.

Jeg troede helt oprigtigt at der ville være lige så stor enighed om et sådanne forslag i Albertslund, da vi i byen har en masse familier der sidder hårdt i det, og i øjeblikket ekstra hårdt i det.

Vi stillede derfor forslaget, dels som en håndsrækning til de familier der vælger at holde deres børn hjemme, at de ikke skal betale for en ydelse de ikke benytter, og dels for at mindske smitterisikoen.

Nej-partierne til vores forslag, stillede et ændringsforslag som blødte op på de regler der er om orlov i forvejen, så man ikke skal vente 2 måneder for at få orlov.

Men det gælder ikke SFO'børn og klubbørn.

Nu har et enigt folketing besluttet at de vil betale for de pladser der ikke bliver brugt - i alle institutioner.

Derfor spørger jeg nej-partierne; Skal vi ikke prøve at blive enige om at tage imod den håndsrækning, og tage en runde mere på det oprindelige forslag?


KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?