10. juli 2020
Andreas Petersen. Foto: Laust Jordal.
Andreas Petersen. Foto: Laust Jordal.
Foto: Laust Jordal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Albertslund skal passe på sit grønne image

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Albertslund skal passe på sit grønne image
Debat Albertslund Posten - 02. juni 2020 kl. 06:00
Af Andreas Petersen, medlem af Verdens Skoves bestyrelse, Dalslandsgade 10, Kbh. S:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Albertslund er kendt som en af de mest skovrige kommuner i hovedstadsområdet. Vestskoven danner en smuk, grøn ramme om kommunen. Skovene giver særlige grønne åndehuller, som andre kommuner i Storkøbenhavn kun kan misunde os.

I betragtning af Albertslunds skovrige landskaber, virker det helt ude i skoven, at en del af varmen i kommunen faktisk kommer fra at fælde og brænde træer.

Forklaringen ligger lige for. En stor del af den fjernvarme som VEKS leverer kommer fra importeret biomasse. Dette gælder både for selskabets egne værker, og Ørsteds gigantiske Avedøreværk.

Med undtagelse af restprodukter fra møbelindustrien, så kommer biomasse som træpiller og træflis fra skoven. Denne biomasse brændes og udleder CO2. Energistyrelsen har i en spritny analyse vist, at importeret biomasse kan være mere belastende for atmosfæren end kul!

Det er en rapport, der bør vække til eftertanke hos en storforbruger af biomasse-baseret energi som VEKS. Ydermere er Danmarks forbrug af træpiller i verdenstoppen. Hvis alle gjorde som os, var der ikke mange træer tilbage i Europa!

Globalt bæredygtigt er det ikke. Selskabet skriver selv i dets Branche-rapportering for 2018, at 'det ønsker at være med i front for at sikre en bæredygtig varmeforsyning'.

Hvis det er bæredygtighed VEKS ønsker, så må selskabet vise vejen og finde andre, grønne energikilder end skovene i udlandet. Samtidig bør Albertslunds politikere huske, at kommunens ansvar for klimaet og skovenes fremtid, strækker sig længere end Vestskoven.


KONTAKT OS

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?