23. juni 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Katarina Sundelin/Katarina Sundelin / PhotoAlto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Albertslund siger ja til humanisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Albertslund siger ja til humanisme
Debat Albertslund Posten - 17. maj 2021 kl. 16:43
Af Medlemmer af kommunalbestyrelsen fra Enhedslisten, SF, Alternativet, de Radikale og Socialdemokratiet

debat Nedenstående medlemmer af kommunalbestyrelsen i Albertslund ser med bekymring på, at børnefamilier med baggrund i Syrien fratages deres opholdstilladelse i Danmark, med henblik på, at de skal rejse tilbage til et land, hvor der ikke kan garanteres for sikkerheden og som fortsat er styret af et brutalt diktatur.

Vi mener, det er bedst for børnene og familierne at blive i deres vante omgivelser i Danmark frem for at blive tvunget tilbage til et land, hvor der ikke er sikkerhed for menneskerettigheder.

Udsigten til et langvarigt ophold på et udrejsecenter for familierne er også bekymrende, da det vil skade børnenes opvækst, forhindre igangværende uddannelser og udelukke familier fra at leve et normalt liv.

Vi opfordrer derfor til, at der findes løsninger, som kan sikre, at børn og familier kan fortsætte deres liv i de lokalområder, hvor de nu er.

Vi vender os endvidere stærkt mod folketingsflertallets manglende vilje til at tage ansvar for de danske børn og deres mødre i de syriske fangelejre.

Vi appellerer til partiernes baglande om at lægge pres på partiledelserne for at vende tilbage til tidligere tiders humanisme og respekt for menneskerettighederne.

Som forhenværende socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensen sagde i 2001: "Der er nogle hellige ting, et parti ikke må opgive. Man må hellere tage et nederlag, end give efter over for racisme og tidens fremmedfjendske strømninger."

Begrundelse:
Mennesker som er kommer hertil på flugt, har krav på at få beskyttelse og et sikkert liv i Danmark. De der får beskyttelse, skal kunne leve et helt almindeligt liv med arbejde og uddannelse.

Ingen andre europæiske lande, bortset fra Viktor Orbáns højreekstreme Ungarn, vurderer at sikkerhedssituationen i Syrien tillader at sende flygtninge hjem. Der er mange eksempler på, at flygtninge, der er vendt tilbage er forsvundet i Assads torturfængsler, og landet er stadig præget af borgerkrig og massiv undertrykkelse.

Alene i marts 2021 blev der i Syrien dræbt 177 civile, heraf 35 kvinder og 28 børn.

Derudover var der i samme måned 143 dokumenterede tilfælde af vilkårlig anholdelse og tilbageholdelse. Deriblandt 2 børn og 9 kvinder. Den højeste procentdel udført af det syriske regime i forstæderne til Damaskus og i selve Damaskus.

Kilde: Syrian Network for Human Rights (SNHR).

Fedai Celim, Enhedslisten
Helge Bo Jensen, Enhedslisten

Leif Pedersen, SF
Mehmet Kucukakin, SF

Kenni Flink, Alternativet
Hediye Temiz, De Radikale

Nils Jensen, Socialdemokratiet

Alle medlemmer af kommunalbestyrelsen i Albertslund


KONTAKT OS

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?