10. august 2020
Pænheds- og græsslåningstyraniet må vige, hvis 10 % mere natur i kommunen skal tages bogstaveligt, mener Klaus Lythans. Arkivfoto
Pænheds- og græsslåningstyraniet må vige, hvis 10 % mere natur i kommunen skal tages bogstaveligt, mener Klaus Lythans. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: 10 procent mere natur i Albertslund skal tages alvorligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: 10 procent mere natur i Albertslund skal tages alvorligt
Debat Albertslund Posten - 25. juli 2020 kl. 07:52
Af Klaus Lythans, Rugens Kvt 1c
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Natur og miljø skal vægtes højere i Albertslund er der enighed om.

Debatten og tiltag om 10 % mere natur har stået på i nogen tid gennem Agendacenteret, Naturgruppen m fl. Mere konkret er der lavet indsekthoteller i Birkelunden og plantet trælunden for FNs 17 Verdens mål. Derudover er der nogle år blevet sået sommerblomster i rabatter og andre arealer til gavn for sommerfugle og insekter, som jo er trængt og i tilbagegang, foruden at det selvfølgelig er en fryd for øjet i vores kommune. PT. er det et smukt syn med sommerblomster ved Lange Eng i Albertslund Nord. Ideen er at når jorden er renset og fri for græs, så sås blomsterfrø som vokser op, blomstre og frøer sig selv til næste år.

Vel og mærke hvis der er fri for græs og ukrudt. Og det kræver lidt skånsom pleje. Tidligere ved Lange Eng var der på græsarealet en selvsået smuk flora af bl.a. blå slangehaler og cikorier. Men da arealet blev slået på et forkert tidspunkt, er den flora stort set væk. En blomstereng skal helst slås efter august.

Det kan undre at der er igen i år er eksempler på at sommerblomsterne er blevet slået midt i blomstringen. Man nød dagligt synet, så var de pludselig væk. f.eks. ved Egelundsvej hvor der sidste år var en fin blomsterrabat, som havde gensået sig selv, indtil den til stor undren blev slået af kommunens folk.

OK det kan være en enlig smutter, men det er sket flere gang i de senere år.

Også en meget flot rød valmuebræmme i rabatten på Roskildevej blev sået og er nu væk. Man kan ikke helt lade være at tænke den tanke at Natur og miljøafdelingen og gartnerafdelingen i kommunen ikke ved, hvad den ene og den anden hånd gør. Pænheds- og græsslåningstyraniet må vige, hvis 10 % mere natur i kommunen skal tages bogstaveligt, for det kan vel ikke bare være et spørgsmål om beskæftigelsesterapi, hvis man skal være lidt polemisk. Tætklippede ensartede grønne græsarealer er der ikke meget natur og biodiversitet i.


KONTAKT OS

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?